Inteligenta corpului

Cascatul
Scopul principal al cascatului este sa racoreasca creierul dupa ce a fost supraincalzit sau supraincarcat.

Stranutul
De obicei, stranutam atunci cand pasajele nazale se umplu cu prea multi alergeni, microbi, praf sau alte substante iritante. Stranutul este modalitatea organismului de a scapa de acest „gunoi”.

Intinderile de dimineata
Noi instinctiv ne intindem cu scopul de a ne pregati corpul pentru sarcinile fizice din timpul zilei. In acelasi timp, intinderile lucreaza muschii, refac fluxul de sange si ne imbunatatesc starea de spirit. Intinderile genereaza o descarcare electrica ce ajuta la fixarea calciului in oase.

Sughiturile
Cand mancam foarte repede si inghitim bucati mari de mancare sau pur si simplu ne supraincarcam, nervul pneumogastric se poate irita. Aceasta reactie este in stransa legatura cu stomacul si diafragma. Rezultatul este o portie de sughit.

Tresaritul in timpul somnului.
Acesta se refera la acel sentiment ciudat cand te pui in pat sa adormi si dupa ceva timp corpul iti este strabatut ca de un soc electric. In acest moment, toti muschii se contracta atat de puternic incat te trezesti imediat. Acest fenomen este rezultatul faptului ca atunci cand esti pe punctul sa adormi, frecventa respiratiei scade rapid, in timp ce pulsul incetineste doar foarte putin si muschii sunt relaxati. In mod uimitor, creierul interpreteaza aceste evolutii ca prevestitoare a mortii. Asa ca el incearca sa te salveze, oferindu-ti un soc.

Incretirea pielii cand stai in apa
Ridurile care apar pe pielea mainilor atunci cand stai mai mult in apa joaca un rol important. Acest fenomen este cauzat de faptul ca atunci cand organismul se confrunta cu o cantitate mai mare de umiditate intelege ca mediul poate fi alunecos. Astfel incat pielea de pe maini imediat incepe sa se schimbe pentru a-ti fi mai usor sa te prinzi de suprafetele netede.

Pierderea memoriei
Pierderea memoriei se intampla de multe ori dupa aparitia experientelor cele mai neplacute. Creierul nostru sterge literalmente cele mai cumplite momente din amintirile noastre.

Related:  Mâna - hartă a întregului organism

Pielea de „gaina”
Functia primara a pielii de „gaina” este de a reduce cantitatea de caldura pe care corpul o pierde prin porii pielii, ceea ce ne ajuta apoi sa ne incalzim mai usor in conditii climatice nefavorabile.

Lacrimile
In afara de a actiona ca protectie pentru membrana mucoasa a ochiului atunci cand obiectele straine vin in contact cu ea, lacrimile servesc drept instrument de „aparare emotionala”. Oamenii de stiinta cred ca, in situatii de stres, corpul creeaza o noua sursa, puternica de iritare, in scopul de a distrage atentia persoanei respective de la durerea cu care se confrunta in acel moment.

Acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care ar trebui sa fim cu totii foarte recunoscatori pentru corpul nostru care lucreaza pentru a ne proteja in fiecare zi.

Amintiti-va sa va relaxati, organismul vostru are grija de tot!