10 practici spirituale care ne pot schimba viata

1. Puterea Unimii sau constiinta unitatii sau a lui Dumnezeu este antiteza constiintei dualitatii care judeca si separa. La ea putem ajunge prin meditatie, rugaciune sau citire unor texte ca: “Dumnezeu este cu mine. In interiorul meu se afla iubire, iar eu ma pot conecta la ea. Nu inteleg intotdeauna viata, dar o pot accepta, invat sa am incredere.” Astfel dispozitia generala se va schimba in bine, starile noastre mentale vor constientiza realitatea.

  1. Puterea egalitatii. Insusi Iisus ne-a spus “Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti.” Asadar priveste-I si trateaza-I pe ceilalti ca fiind egali cu tine astfel in relatiile noastre cu ceilalti va domni pacea, dar o persoana impulsiva nu va fi preocupata de binele celorlalti. Patrunde in adancul sufletului tau si trateaza-ti cu indulgenta vechile rani pricinuite de frica.

  2. Puterea reflectarii are rolul sa ne arate ceea ce am incercat sa ascundem de noi insine. Noi suntem cei care avem responsabilitatea propriei vindecari. Vindecare a propriei frici care ne indeamna sa atacam chiar si pe partenerul nostru. Frica vizibila este mai putin vizibila decat frica invizibila. Cand ingropam o suferinta, aceasta ne schimba felul de a ne comporta si de a trai. Deci priveste-ti cu atentie egoul, incercand sa-l intelegi si sa-l vindeci.

  3. Puterea creatiei. Fiecare creaza ceva in viata, suntem fiinte active, dar “cream ceea ce vrem sau ceea ce avem nevoie.” Satisfacerea nevoilor este necesara pentru supravietuire, pentru un trai decent dar de multe ori sunt situatii in care uii oameni nu se pot autointretine si au nevoie de ajutorul nostru. In acest drum spre materializare al unui tel, putem avea si esecuri, aceasta se datoreaza tintirii prea sus. Fixeaza-ti scopuri modeste si lucreaza din greu pentru a le obtine.

  4. Puterea alegerii de a fi responsabil de creatia ta in viata, de a putea alege calea buna, de a evita dezordinea si erijarea in victima. Astfel o persoana care nu-si asuma responsabilitatea, atrage pe acea persoana care are nevoie de a-I controla pe ceilalti “atat victima cat si tortionarul renunta la puterea lor. De aceea victimele si tortionarii se potrivesc.” Deci, ai incredere in tine insuti si comporta-te ca atare, nu minti, fii autentic si nu te ascunde in spatele unei masti.

  5. Puterea compasiunii. A sasea practica spirituala ne propune sa iubim chiar daca nu suntem iubiti, adica sa evitam conditionarea iubirii noastre. Iubirea dintre parinti si copii este neconditionata, este o iubire spirituala de neclintit, aceeasi iubire pe care o are Dumnezeu fata de copiii Sai. “Si daca putem iubi chiar si o singura fiinta umana in acest fel, inseamna ca avem in interior o capacitate de a iubi intreaga lume.” Sa incercam sa ne exprimam iubirea si compasiunea fata de oricine, sa ajutam atat in familie cat si in comunitate.

  6. Puterea perfectiunii. Fiecare incearca sa fie perfect, dar prin aceasta blocam energia noastra creatoare, ne pierdem increderea in noi insine, ne autocriticam, devenim descurajati. Deci sa cautam perfectionarea (autoeducarea ) sa ne imbunatatim procesul de creatie permanent, sa depasim frica de esec, sa avem incredere in darurile primite de la Dumnezeu.

  7. Puterea vindecarii ne propune calea ce trebuie s-o urmam in identificarea cauzelor nereusitelor noastre, bolilor noastre. Din obiceiurile nesanatoase, printr-un comportament vicios, blocam legatura cu centrul spiritual, si ne departam de energiile creatoare. De aceea trebuie sa spunem stop, si sa facem o schimbare prin asumarea relelor din viata noastra, si pornirea pe un alt drum.

  8. Puterea unicitatii este legea spirituala care ne arata pe “imparatii fara haina pe ei”. Ea ne dezvaluie minciuna, ipocrizia,sau abuzul de putere. Prefacutii, nesincerii, cu timpul vor fi descoperiti de cei din jur, si vor fi izolati. “Nu e usor sa incetezi de a mai fi persoana care detine raspunsurile, si sa spunem ca timpul meu in care sa dau sfaturi si sa conduc a luat sfarsit.”

  9. Puterea transcenderii. Pe calea dezvoltarii spirituale pot apare obstacole dificile pe care reusim pentru moment sa le depasim, dar care pot reapare in fata noastra. “Iluminarea nu este vreun tip de magie care ne schimba viata exterioara, este o trecere spre constiinta lui Dumnezeu, ce ne permite sa ne vedem asa cum suntem cu adevarat.”

  • Paul Ferrini
Related:  Lipsa de stăpânire este vătămătoare