5 lucruri pe care le au în comun femeile de succes

Succesul vine ca urmare a perseverentei si a sacrificiilor nenumarate. Chiar daca pentru fiecare dintre noi el are o alta definitie, in fond se rezuma la cateva varfuri principale pe care vrem sa ajungem.

Financiar, personal, familial, profesional sau spiritual. Luate individual sau cumulate, ele ne modeleaza experienta per ansamblu a vietii. Ne gandim constant doar la el si facem tot posibilul ca orice actiune sa aiba finalitatea suprema, mult visata: SUCCESUL!

Adesea un cuvant folosit pentru orice realizare, bucurie sau reusita, ai crede ca este utilizat in exces deja si ca sensul sau nu mai este util pentru realizarile mari.

Oamenii care si-au indeplinit obiectivele personale sau profesionale cu succes au fost analizati in diferite moduri pentru a afla care sunt pasii pe care i-au facut si ce ar putea sa invete alti oameni de la ei. Astfel, majoritatea femeilor de succes fac urmatoarele lucruri constant.

 1. Isi croiesc propriul drum
  Chiar daca ti-ai inceput drumul pe un domeniu anume, asta nu inseamna ca el trebuie sa iti defineasca cariera. Culturile vestice incurajeaza schimbarea domeniului de activitate din cand in cand. Astfel, poti sa incerci sa iti schimbi locul de munca cu unul mai bun sau cu unul diametral opus. Chiar daca schimbarile pot sa fie infricosatoare, ele ne incurajeaza sa iesim din zona de confort, sa invatam lucruri noi despre un alt domeniu si cel mai important sa invatam cate ceva despre noi si limitele noastre.
 2. Nu le e frica de esec
  Cand ceva nu merge bine, din instinct incercam sa reevaluam situatia si sa decidem daca mergem inainte sau nu. Totusi nu toata lumea constientizeaza ca unele lucruri, afaceri si situatii, trebuie abandonate daca nu merg corespunzator.

Oricat de greu ar fi pe moment, orice lucru toxic trebuie indepartat. Un proiect sau un business care devine o povara, greu de reabilitat, ar trebui sa ajunga pe lista lucrurilor care trebuie lasate sa moara, pentru a canaliza energia spre proiectele care merg bine. Rezultatele vor veni in cel mai scurt timp.

 1. Au prieteni care le sustin
  Se spune ca suntem suma a celor mai apropiati 5 prieteni. Cercul social in care ne invartim ne poate modela opiniile si actiunile la un nivel destul de ridicat. Sustinerea poate insemna foarte mult, mai ales in perioadele critice sau de tranzitie. De la o anumita varsta cercul de prieteni, care devine tot mai restrans, ajunge sa fie familia si chiar sfatuitorii nostri.
 • Sunt deschise la oportunitati
  Oportunitatile nu apar in fiecare zi si nici de doua ori. O promovare, o delegatie prelungita sau preluarea unor responsabilitati poate sa para coplesitor sau sa consideri ca nu esti pregatita sau capabila. Intr-adevar, nu suntem pregatiti indeajuns niciodata pentru lucrurile mai mari. Insa, daca nu acceptam propunerile ambitioase si nu incercam sa facem imposibilul, nu il vom atinge niciodata.

 • Unele oportunitati vin o data in viata, iar daca asteptam prea mult s-ar putea sa asteptam toata viata sa vina alta.

  1. Isi fac timp pentru hobby-urile lor
   Oricat de solicitant ar fi job-ul tau sau oricat de mult ai dori sa lucrezi la dezvoltarea business-ului tau, trebuie sa existe, macar in fiecare zi, un timp alocat dezvoltarii tale personale si a lucrurilor care iti fac placere. Nu trebuie sa ne ingropam in munca si nici sa ne incarcam agenda excesiv. Timpul liber trebuie si el gestionat astfel incat sa ajungem sa ne bucuram de viata si de lucrurile care vrem sa le facem.

  Fie ca este pictura, lectura, sport, crosetat, gatit sau calatorit, ele nu trebuie sa ajunga pe locul 10 in topul prioritatilor. Hobby-urile ne relaxeaza si astfel suntem mai motivati la locul de munca.

  Cristiana Techeres

  Related:  Ceea ce cauti in altii sau in afara ta se afla, pe masura intelesului tau, in tine