Accesarea campului de inteligenta

Daca vreti o reteta simpla pentru accesarea campului de inteligenta, va recomand ca in fiecare dimineata, inainte sa intrati intr-o perioada de tacere sau de meditatie, sa va concentrati atentia asupra inimii si sa va intrebati: Cine sunt? Ce vreau? Puneti-va aceste intrebari si ascultati.
Universul este un camp de posibilitati, obligat sa faca alegeri, in momentul in care ii puneti intrebari. Nu trebuie sa cautati raspunsurile. In clipa in care ii puneti aceste intrebari, raspunsurile incep sa apara. Punand aceste doua intrebari, invitati campul de posibilitati infinite sa faca alegeri pentru voi. Intrebati doar si veti vedea ca apare ceva. Va aparea un indiciu care raspunde la aceste intrebari. Raspunsurile pot veni sub forma unei intuitii, a unei inspiratii, a unei intalniri intamplatoare, a unui impuls creativ neasteptat. Raspunsurile pot veni prin internemdiul sincronicitatii si al coincidentei, printr-o relatie, o situatie, circumstanta sau eveniment.
Alte intrebari pe care vi le puteti pune sunt: Care e scopul meu in viata? Ce contributie pot aduce familiei, societatii, lumii? Care sunt talentele mele unice si cum le pot exprima in folosul omenirii? Ce imi aduce cele mai frumoase experiente si cea mai mare bucurie? Care sunt calitatile pe care le caut la un prieten? Ce calitati vreau sa exprim eu in relatiile mele?
Puneti intrebari, dupa care dati-le voie raspunsurilor sa se cuibareasca in interiorul vostru. Aceasta perioada de “incubare” ii ingaduie computerului cosmic – esentei constiintei si corelarii infinite – sa prelucreze infinitatea detaliilor din complexitatea situatiei si sa va ofere raspunsul potrivit.
Punand intrebari, incepeti sa explorati numeroasele domenii ale existentei. Cui sa adresati aceste intrebari? Propriului sine launtric. Poetul Rumi spune: “Intregul Univers exista in interiorul tau; cere tot de la tine”. Toata implinirea se naste din creativitatea sufletului; nu exista nimic ce nu se poate rezolva prin invitarea sufletului la a gasi o solutie creativa.
Sa nu incetati niciodata sa puneti intrebari. Nu cautati raspunsuri, ci puneti intrebari. Cereti si veti primi. Puterea ce doarme in interiorul vostru nu se trezeste, pana cand nu-i spunem noi ce sa faca.
– Deepak Chopra
Related:  Despre neîncetatul joc de umbra si lumina