Cum ar trebui sa ne traim viata

Inima genereaza o energie electromagnetica de 60-1000 de ori mai puternica decat cea a creierului. De aceea, ea este cel mai puternic organ al corpului. Primul organ care s-a format in corpul tau cand te aflai in pantecul mamei tale a fost inima, cu mult inaintea creierului. Inima bate de 100.000 de ori pe zi si de 40 de milioane de ori pe an. In cazul in care creierul ar fi deconectat de inima, aceasta din urma ar continua sa bata.

Inima este nucleul fiintei tale, inclusiv al identitatii tale reale.

Cercetarile arata ca inima nu este o simpla pompa. Prin anii ’70, cercetatorii au descoperit ca ea are un sistem nervos complex, fapt care a condus la crearea unei noi ramuri a medicinii numita neurocardiologie. Adevarul este ca noi avem doua creiere, nu unul. Spre marea surpriza a oamenilor de stiinta, acestia au descoperit ca cerebelul din cap asculta de „creierul din inima omului“.

Inima transmite constant informatii catre corp. Fiecare bataie a ei transmite mesaje de o importanta vitala, care afecteaza starea de sanatate emotionala si fizica a organismului.

Ori de cate ori simti o stare de iubire pentru cineva, tu ii transmiti practic un semnal electromagnetic foarte puternic, emis de creierul din inima ta.

Experimentele stiintifice medicale au aratat in mod repetat ca orice sentiment de iubire si de apreciere orientat catre o alta persoana are efecte pozitive masurabile asupra corpului fizic. Aceleasi efecte apar si atunci cand receptam iubirea si aprecierea unei alte persoane.

Oamenii de stiinta au descoperit ca semnalele electromagnetice emise de inima pot fi detectate de undele cerebrale ale altor persoane. Fenomenul este mult mai puternic atunci cand cele doua persoane se ating sau se afla una in apropierea celeilalte, dar pot fi percepute inclusiv de la distanta.

De cateva decenii, stiinta medicala a descoperit capacitatea minunata de a transplanta organe de la un om la altul. Iti reamintesc insa de povestea uimitoare a veteranului din al Doilea Razboi Mondial si a celulelor sale sanguine. Daca celulele individuale ale unei persoane isi pastreaza intr-o asemenea masura conexiunea cu organismul-mama, gandeste-te ce conexiune trebuie sa aiba un organ intreg! Cu totii am auzit povesti uimitoare in care beneficiarul unui organ transplantat a devenit subit interesat de un sport sau de mancarea preferata a donatorului. Pacientii care au beneficiat de un transplant al inimii au descris astfel de simptome de la bun inceput, dar medicii nu i-au crezut, atribuindu-le imaginatiei lor.

Este greu sa convingi insa un beneficiar al unui transplant de inima caruia nu i-au placut niciodata hot dog-urilesau baseballul, dar care acum nu se mai poate satura de ele dupa ce a primit inima unui fan avid al echipei White Sox, ca ceea ce i se intampla este produsul imaginatiei sale; sau o femeie care nu se poate impiedica sa nu planga ori de cate ori aude o melodie care inainte de transplant nu insemna nimic pentru ea.

Related:  Cei 6 stalpi ai increderii in sine

Inima are propria sa inteligenta specifica. Ea poate gandi, poate simti si isi poate aduce aminte.

La ora actuala exista suficiente dovezi care confirma ca inima are amintiri si sentimente personale. Numerosi beneficiari ai unui transplant de inima au vorbit despre noile lor preferinte alimentare sau de alta natura, ba chiar de schimbarea scrisului de mana, a gusturilor muzicale si de accesul la amintiri care nu le apartin.

Descoperirea zidului din jurul inimii

Nu ai simtit niciodata nevoia de a-ti construi un „zid de autoaparare“ pentru a te proteja de o situatie neplacuta? Ei bine, se pare ca aceasta expresie metaforica are o baza reala.

Protejarea sinelui interior

Oamenii care se confrunta cu astfel de situatii neconfortabile reactioneaza in mod diferit. Unii prefera sa atace primii, altii bat in retragere, iar unii prefera sa se ascunda. Cei mai multi dintre ei simt insa nevoia de a-si crea un zid de autoaparare in jurul lor, pentru a se proteja.

Asa cum spuneam, inima este nucleul fiintei. De aceea, mintea subconstienta stie ca ea este prima care trebuie protejata in toate felurile cu putinta, intrucat este un organ extrem de delicat.

Expresii precum „inima strapunsa“ sau „inima franta“ au aparut din cauza senzatiilor fizice percepute la nivelul inimii in timpul unui stres emotional puternic. Aproape toti oamenii au simtit aceasta senzatie intr-un moment sau altul al vietii lor.

Emotiile nerezolvate captive nu sunt efemere, ci au substanta. Ele sunt alcatuite din energie, la fel ca orice altceva din creatie. Atunci cand devin captive, ele se ataseaza de o anumita zona corporala, iar uneori aceasta zona este inima.

Mintea subconstienta, a carei putere nu cunoaste limite, se foloseste uneori de aceste emotii captive pentru a crea un zid sau un scut in jurul inimii, pentru a o proteja pe viitor. Este vorba literalmente de un zid energetic cat se poate de concret.

La inceput nu mi-a fost usor sa reconstitui acest proces, dar la un moment dat mi-am dat seama ca mintea subconstienta urmeaza anumite reguli. Spre exemplu, nu este posibil sa creezi ceva din nimic. In lumea in care traim, tot ceea ce exista este alcatuit din energie, iar eu cred ca mintea subconstienta intelege perfect acest lucru. In ultima instanta, toate zidurile pe care le construim noi in lumea noastra fizica sunt alcatuite din energie, indiferent de materialele pe care le-am folosit. Zidul din jurul inimii creat de mintea subconstienta este la randul lui alcatuit din energie, dar nu din orice fel de energie, ci din cea a emotiilor nerezolvate captive.

Eu cred ca pentru mintea subconstienta zidul din jurul inimii este la fel de real ca si scaunul pe care esti asezat in momentul de fata. El exista intr-un plan diferit de cel al realitatii fizice, dar acest lucru nu il face mai putin real. De pilda, noi nu putem vedea lumina ultravioleta sau cea mai mare parte a spectrului electromagnetic, dar asta nu inseamna ca aceste frecvente nu exista in realitate.

Related:  Usa templului vietii este inima...

O mare parte a cresterii noastre personale si spirituale deriva din iubirea si interactiunile noastre cu alte persoane. Cu cat inima noastra este mai deschisa, cu atat mai puternice devin interconexiunile noastre cu ceilalti oameni. Cu cat ne simtim mai conectati, cu atat mai usor ne este sa daruim si sa primim iubire, si cu atat mai plina si mai bogata devine viata noastra.

La fel ca atatea alte mecanisme de autoaparare ale corpului nostru, zidul din jurul inimii poate fi un instrument nepretuit pe termen scurt.

Atunci cand se intampla un eveniment coplesitor, o actiune de urgenta ne poate salva literalmente viata.

De pilda, daca suntem bombardati, este o idee foarte buna sa ne ascundem intr-un buncar. Pe de alta parte, cine si-ar dori sa traiasca intreaga viata intr-un buncar, ratand astfel toate bucuriile si minunile vietii?

La fel se petrec lucrurile si cu zidul din jurul inimii. Indiferent cat de important a fost acesta in momentul in care l-am creat, viata noastra va deveni mai fericita si mai conectata daca ne vom elibera de el. De multe ori, acest proces face diferenta intre o viata fericita traita pana la adanci batraneti si una de dezamagire constanta.

Cum ar trebui sa ne traim viata

Aceasta este viata pentru care ne nastem. Noi suntem predestinati sa traim o viata sanatoasa, vibranta, plina de iubire si de bucurie. Dintre toate emotiile, iubirea este cea mai puternica si mai populara, iar organul ei corespondent (cel care o recepteaza si o emite) este inima.

Atunci cand avem un zid in jurul inimii, noi nu putem oferi foarte multa iubire, caci energia acesteia din inima noastra nu poate iesi cu usurinta in afara, la fel cum nici energia din afara nu poate patrunde in ea, fiind blocata intr-o masura mai mare sau mai mica.

In consecinta, noi ajungem sa trecem prin viata izolati de ceilalti oameni, din cauza traumelor emotionale prin care am trecut si a zidului subconstient care exista in mod real in jurul inimii noastre. Traumele prin care am trecut au fost autentice si este evident ca ele au provocat corpului nostru o durere mai mare decat a putut suporta acesta la momentul respectiv. Dornic sa nu mai retraiasca o astfel de durere, el si-a construit zidul din jurul inimii, fapt care a parut logic in acel moment. Atat timp cat nu vom darama insa acest zid, noi vom ramane captivi in interiorul lui, fiind mai putin capabili sa ne conectam cu ceilalti oameni, inclusiv cu cei pe care ii iubim foarte mult.

Related:  Vindecarea cu îngeri

Eliminarea zidului din jurul inimii a transformat in totalitate viata persoanelor care au trecut prin acest proces, inclusiv a copiilor.

In aproximativ 30% din cazuri, efectele anihilarii zidului din jurul inimii devin evidente imediat, dar de cele mai multe ori rezultatele sunt mai subtile, iar schimbarile din viata persoanei apar gradual, in maniere care nu sunt recunoscute pe loc nici chiar de persoanele in cauza.

Stabilirea costului

Pretul pe care il platim pentru zidul din jurul inimii noastre este incalculabil. Nenumarati oameni duc vieti singuratice si deconectate numai din cauza zidurilor din jurul inimii lor. Ei nu cunosc bucuria gasirii iubirii in viata lor. Nenumarate sotii si nenumarati copii sunt abuzati din cauza acestor ziduri…

Zidul din jurul inimii poate conduce la depresie, la divort si la abuz. Aceste tipare ale abuzului se transmit apoi de multe ori din generatie in generatie, provocand foarte multa durere si un comportament distructiv.

La o scara mai mare, aceste ziduri conduc la neintelegeri, prejudecati, ura si brutalitate. La scara globala, ele conduc la purificari etnice, la conflicte intre natiuni, la terorism si razboaie.

Exista prea multa izolare si prea multa violenta pe acest Pamant; prea multa durere si prea multa tristete. Ori de cate ori merg pe strada, vad foarte multi oameni care au expresii indarjite pe fata si maxilarele inclestate. Vad tineri cu expresii manioase, plini de resentimente, care isi manifesta furia si frustrarea asa cum pot. Stirile sunt pline de istorii sinistre, provocate de oameni baricadati in spatele unor ziduri groase, care ii impiedica sa isi traiasca viata asa cum doresc.

Unul din efectele secundare cele mai puternice ale zidurilor din jurul inimii este depresia, care a atins in ultima vreme proportii epidemice. Numai in Statele Unite se estimeaza ca intre 13 si 14 milioane de oameni sufera de depresie. Aceasta este principala cauza trecuta pe certificatele medicale ale femeilor americane. Aproape 15% din aceste femei se sinucid. In randul copiilor si al tinerilor cu varste cuprinse intre 10-24 de ani, sinuciderea este al treilea factor major de deces. Prin eliminarea emotiilor nerezolvate captive si a zidurilor din jurul inimii, am asistat de multe ori la disparitia completa a depresiei. Am asistat la salvarea unor casnicii, la oprirea abuzurilor si la transformarea radicala a vietilor. Am vazut relatii minunate de iubire care au devenit posibile numai dupa disparitia zidurilor din jurul inimii. Am vazut copii care au putut face astfel alegeri mai bune. Am vazut restabilirea starii de pace interioara.

Daca ai un zid in jurul inimii, cum ti-ai putea da seama cat de important este sa il elimini? Cum ti-ai putea da seama cat de important este sa iti ajuti astfel familia si copiii?

Dr. Bradley Nelson