Cum ne deschidem constient liniile de destin?

“Mintea este bijuteria noastra, pe care o putem slefui cum vrem noi” – Maestrul Ramtha

Din acest creier imens noi folosim intre 5 % si 10%. Corpului fizic pe care il avem nu ii dam importanta prea mare, iar Dumnezeului din noi sau Sinelui Divin, daca sau cand ne mai aducem aminte mai traim in contact cu el (adica facem o rugaciune, o meditatie, o constientizare).

Cum ne deschidem constient liniile de destin?

Aceste linii de destin le putem crea constient sau nu. La fel deschidem fluxuri noi de contiinta, constienti sau nu. Vom analiza aici detaliile cu privire la modul cum facem acestea constient.
Noi singuri ne cream viitorul fie constient, fie inconstient, noi dam directia spre ce linie sau flux ne indreptam in functie de cuvintele pe care le uzitam sau le rostim. De aceea se spune despre cuvant ca o data emis, nu-l mai poti stapani. Tot asa se spune ca “printr-un cuvant te poti osandi asa cum printr-un cuvant te poti ridica”.
E adevarat ca venim cu un destin scris tot de noi prin experientele avute in trecut, este implementat chiar in structura noastra ADN, dar in functie de deciziile pe care le luam in fiecare moment, putem schimba aceasta informatie si implicit ne schimbam si destinul. Deci el nu este batut in cuie; de noi depinde daca ni-l schimbam sau nu, prin gandurile, vorbele si actiunile pe care le facem in fiecare clipa.
Cand te-ai gandit ultima oara la cuvintele pe care le folosesti in fiecare zi? Cat de prezent, atent si constient esti de importanta lor? Le selectezi atunci cand ai o conversatie? Pare un lucru destul de banal, dar este de o mare importanta. Deoarece este un mecanism foarte simplu si important in acelasi timp prin care functionam pentru a ne crea realitatea. Modelul este redat mai jos si anume:

Gandurile – cuvinte – convingeri – actiuni – realitatea (rezultatul)

Related:  Caile fericirii

Gandul este exteriorizat cu ajutorul cuvintelor. Cuvintele o data ce le auzi cu mintea ta incepi sa le transformi in convingeri. Spunea maestrul Ramtha ca de fiecare data cand te auzi, te intelegi si pricepi mai bine ceea ce auzi cu urechea ta spus de tine, si mai usor apare fenomenul de constientizare si iluminare. Convingerile te duc spre actiuni, adica atunci cand esti convins de ceva, ai incredere sa faci acel ceva si astfel actionezi. Mai departe, actiunea duce la crearea realitatii, a destinului, a viitorului. Chiar daca ai facut in alta viata ceva, esti liber sa alegi cum remediezi ce ai facut, nu neaparat prin suferinta.

Credinta ta te determina sa actionezi, iar mintea ta ruleaza gandurile specifice credintei pe care o ai. Si astfel traiesti intr-un flux de constiinta ales de tine, de o anumita frecventa sau vibratie, corespunzator cuvintelor pe care ele folosesti. Cuvintele sau scrisul sunt ca o pecete pe care o inscrii in Univers spre a se implini.
Cunosc multe cazuri de persoane care au auzit de o boala, le-a fost frica sa nu faca acea boala, s-au documentat despre acea boala, au rulat ganduri despre cum ar fi daca ar fi bolnave de acea boala, ce ar face familia, copiii etc., au inceput sa verbalizeze orice simptom care aparea in corp ca fiind de la acea boala si in sase luni au facut boala respectiva.
In termenii a aceea ce va scriu eu aici, pasii prin care au ajuns sa creeze in ei acea boala sunt: au auzit de boala respectiva, le-a fost frica de ea, au inceput sa caute informatii despre acea boala, deci si-au bombardat mintea cu astfel de ganduri, au inceput sa spuna si la altii ca au ceva, un simptom, si cred ca este de la boala respectiva, iar cand au facut asta, s-au dus pe o linie de destin in care sa experimenteze acea boala. Deci singuri si-au atras acea boala, nu le-a dat-o nimeni.
La fel, cunosc multe persoane care au scapat de boli, gandindu-se sa sunt perfect sanatoase, comportandu-se ca si cum acea boala nu a existat niciodata si transmitand in exterior ca se simt foarte bine (chiar daca nu era asa) si astfel, de la o zi la alta, se simteau real din ce in ce mai bine. Aceste persoane au ales o linie de destin unde sunt sanatoase, adica au ales ele directia.
Iar atunci cand alegi, Universul iti trimite tot ce iti trebuie (oameni, evenimente, situatii) pentru a se implini ceea ce ceri. Cum spunea Isus “Cereti si comportati-va ca si cum aveti deja acel lucru”. Multe adevaruri si indicatii despre cum sa traim frumos si in bucurie ne-a lasat mantuitorul Iisus Hristos.
Pentru a crea realitatea in acord cu ceea ce crezi si simti tu, cuvintele pe care le rostesti sunt foarte importante.

Related:  Patru trepte catre intelepciune. Descopera sentimentele negative

Un cuvant care face parte din vocabularul tau curent va aduce anumite energii si informatii prin care vei ramane pe acea linie de destin pana schimbi registrul, adica alegi de buna voie si nesilit de nimeni, cu credinta si iubire, sa experimentezi altceva, sa folosesti ganduri si cuvinte de alta vibratie, mai inalta.

Totul in jurul nostru este vibratie. Noi ne atragem prin vibratie evenimentele, situatiile, oamenii din viata noastra ii atragem prin vibratia pe care o emitem. Am intanit suficiente materiale care transmit informatia potrivit careia, cuvintele ne modeleaza calea.

“Cuvintele pe care le alegi in mod constient iti modeleaza destinul”. Anthony Robbins.

Am sa va redau mai jos procesul cognitiv care se manifesta atunci cand o persoana ruleaza ganduri si cuvinte distructive, negative sau in dezacord cu bucuria si implinirea.
Persoanele care se hranesc si emit numai cuvinte negative sunt destinate sa aiba o atitudine negativa. Este de fapt o relatie obisnuita cauza-efect. Este imposibil sa folosesti mereu cuvinte negative si sa te astepti sa ai rezultate bune. Si asta se intampla deoarece cuvintele negative iti vor intari convingerile negative – si astfel, in final, vor conduce la rezultate negative.
Este foarte important sa ne manifestam ca si cand suntem proprii nostri stapani, creatori ai destinului nostru, responsabili de ceea ce facem si cum facem, deoarece, gandind si actionand asa, nu mai mergem pe bajbaite si ocolite ci devenim una cu sinele nostru divin si asta inseamna sa traim in prezent si sa fim liberi cu adevarat. Spor la lucru si cat mai multe cuvinte in vocabular care sa aiba ca mesaj iubirea, armonia, frumosul, bucuria, starea de sanatate, starea de bine.

Niculina Gheorghita