Etapele echilibrarii karmei

energiaEchilibrarea karmei este o actiune foarte importanta pentru evolutia sufletului tau si pentru cresterea ta spirituala. Ea reprezinta unul dintre motivele principale pentru care ai ales sa vii pe Pamant. In timpul evolutiei sufletului, ce are loc prin diversele reincarnari fizice, poti trece prin multe aspecte ale trairilor si simtamintelor tale, in vederea obtinerii unei intelegeri complete.

Echilibrarea karmei reprezinta mai mult decat simpla corectare a greselilor si rezolvarea evenimentelor si emotiilor negative pe care le-ai trait in vietile trecute, intelegerea echilibrului care trebuie sa existe intoate te ajuta sa inveti si sa cresti spiritual, iar acest lucru te elibereaza de necesitatea trairilor pe pamant, deschizandu-ti in acelasi timp drumul spre taramuri mai inalte de evolutie si de cunoastere. Prin echilibrarea karmei cu ajutorul experientelor si incercarilor prin care treci, iti purifici sufletul si iti ridici nivelul de constienta. Acesta reprezinta un important pas inainte pe cararea care duce spre iluminare.

Tot ce exista in natura si in domeniul fizic este condus de Legea Universala a Echilibrului. O poti vedea in rasaritul si apusul soarelui, in ciclul anotimpurilor, in fazele lunii, in fluxul si refluxul oceanelor. Legea Echilibrului in natura se manifesta in ritmuri si modele care au o ordine naturala de desfasurare, in care energia se transforma intr-o armonie desavarsita. Echilibrul reprezinta energia in miscare. Karma reprezinta legea actiunii si reactiunii. Datorita interactiunii intre energia pozitiva si cea negativa din trairile tale, Karma duce la miscare si la permanenta schimbare. Legea Echilibrului se manifesta pe nivelul fizic prin schimbarile pe care le faci in existenta ta, datorita trairilor si experientelor tale.

Sufletul tau se supune Legii Echilibrului prin ciclul nasterilor si mortilor, numite si ritmuri de reincarnare. Sufletul este alcatuit din energie spirituala si tu ai abilitatea si posibilitatea sa influentezi si sa schimbi diverse forme de energie fizica prin simtamintele, gandurile si faptele tale. Actiunile pozitive pe care le intreprinzi in cadrul experientelor prin care treci iti permit sa realizezi echilibrul si armonia. Prin echilibrarea karmei si intelegerea trairilor tale, realizezi in acelasi timp si echilibrarea naturii tale fizice cu cea spirituala. Capeti cunoastere si iti armonizezi energiile sufletului. Acest lucru iti permite sa iti exprimi natura ta spirituala in cadrul trairilor tale.

In timpul echilibrarii karmei, poti constientiza dubla natura – fizica si spirituala – a experientelor si trairilor tale, observand aspectele multiple ale situatiilor in care esti implicat. Prin aceasta constientizare capeti o intelegere si o perceptie profunda a lucrurilor, determinand decizii si schimbari pozitive si ducand in final la pace si armonie interioara.

Realizarea echilibrului iti creeaza un punct de referinta central, de la care sa te exprimi in modul pe care il consideri cel mai potrivit. In mod ideal, in felul acesta poti atinge intelepciunea si iluminarea, contribuind la perfectionarea sufletului tau.

Procesul schimbarilor pozitive

Echilibrarea karmei se realizeaza prin intelegerea perfecta a lectiilor implicate si prin efectuarea de schimbari care sa reflecte echilibrarea. De tine depinde modul ales pentru echilibrarea karmei. Nimeni nu stie mai bine decat tine ce ai de facut. Conditiile tale de lucru iti sunt strict specifice si tu esti singurul care poate decide daca vrei sa iti echilibrezi karma, cum si cand o vei face. Fondul problemei legate de karma consta in a stabili ce vrei sa faci in aceasta directie.

Crucea pe care o duci datorita neechilibrarii karmei, iti devine cu timpul o povara greu de purtat, care te apasa si te impiedica sa avansezi. Daca optiunea ta este sa ramai in continuare legat de o karma negativa, ea te va afecta si te va influenta, oferindu-ti ocazia sa o echilibrezi. Daca te hotarasti sa iti echilibrezi karma prin schimbari si eforturi pozitive, atunci iti vei imbogati cunoasterea si vei beneficia de toate avantajele echilibrarii, oferindu-ti in acelasi timp libertatea de a avansa in viata. Prin descoperirea si intelegerea cauzelor aflate in vietile anterioare ale karmei tale curente devii constient de responsabilitatea pe care o ai in crearea ei. Prin revenire la cauza poti intelege mai usor situatia prezenta si ai acces la o mare bogatie de informatii. Acceptandu-ti karma, iti oferi tie insuti forta de a efectua schimbari pozitive, care iti vor echilibra karma. Cel mai bun si potrivit moment de echilibrare a karmei este atunci cand ti se prezinta singur. Aceasta deoarece starile tale emotionale si amintirile vietilor trecute sunt aproape de suprafata si ele iti permit sa ajungi la miezul problemei karmice.

Echilibrarea karmei are loc printr-un proces natural de schimbari pozitive si incepe cu dorinta ta ferma de a face schimbari in viata ta. Aceasta este prima etapa.

Related:  Creierul indragostit

A doua consta in a intelege starile emotionale – atat din trecut, cat si din prezent – si a evenimentelor implicate in ceea ce doresti sa echilibrezi si de a sti de ce doresti sa efectuezi echilibrarea.

A treia etapa consta in schimbarea si restructurarea perceptiilor asupra evenimentelor si starilor emotionale – atat din prezent, cat si asupra celor corespunzatoare din trecut – observand partile pozitive ale experientelor si hotarand ce vrei sa faci in privinta lor.

Cea de-a patra etapa o reprezinta eforturile si actiunile de echilibrare a karmei.

Intelegerea si echilibrarea karmei este un proces in continua miscare care se declanseaza automat atunci cand iti pui in actiune dorinta de a efectua schimbari. Poti urmari rezultatele acestui proces in modul in care aceste schimbari pozitive se manifesta in viata ta. In timp ce iti echilibrezi karma, apar schimbari ca urmare a echilibrarii, atat pe planurile interioare, cat si pe cele exterioare. Una din schimbarile majore pe care le realizezi este cea din gandurile si simtamintele tale referitoare la karma ce trebuie echilibrata. Reconsiderand prezentul in mod pozitiv, incepi sa-ti schimbi starile emotionale si perceptiile. Pe masura ce-ti schimbi emotiile din prezent, se schimba si energia din jurul evenimentului corespunzator din trecut. Reconsiderarea perceptiilor tale fata de evenimentele trecute si fata de efectele lor prezente se face prin cercetarea obiectiva a ceea ce ai invatat si ce ai castigat – in intelegere si profunzimea gandirii – trecand prin incercarea respectiva.

Procedand astfel, influentezi si actionezi asupra energiei de manifestare a karmei tale si negativitatea ei se rezolva datorita faptului ca ai inteles mesajul. Prin efectuarea de schimbari pozitive in viata ta, iti desavarsesti procesul de echilibrare si evenimentul negativ devine pozitiv deoarece il percepi pozitiv. Nu evenimentul in sine se schimba, ci atitudinea ta fata de el modifica energia din jurul evenimentelor petrecute in vietile anterioare. Aceasta energie incepe sa se manifeste pozitiv, ceea ce se reflecta imediat in viata actuala. Se recomanda ca echilibrarea karmei sa se faca mai degraba in mai multe etape mici, decat printr-un salt gigantic.

Echilibrarea incepe intotdeauna in mintea ta si se exprima mai intai prin ganduri si emotii pozitive. Pe masura ce-ti echilibrezi karma prin realizarea de schimbari pozitive active, incepi sa vezi consecintele acestor schimbari reflectate in experientele prin care treci. Echilibrarea este un proces care are loc in etape si trebuie sa treaca ceva timp pana ce rezultatele sa se manifeste pe de-a-ntregul. Va fi o experienta care te va rasplati si imbogati deoarece reprezinta un progres si un pas inainte.

Eforturile pozitive duc intotdeauna la schimbari pozitive. Schimbarile pozitive sunt direct proportionale cu actiunile pozitive intreprinse. Prin actiunile tale pozitive creezi un sir de reactii in lant care sunt cu adevarat puternice si demne de tot respectul. In timp ce-ti echilibrezi karma pozitivand-o, negativitatea ei este neutralizata prin actiunile tale, care accentueaza partea ei pozitiva. In acest fel partea pozitiva creste si se expandeaza pornind din punctul central de echilibrare, ducandu-te spre nivele superioare de constienta, spre alte experiente. Acest lucru iti permite mersul inainte in viata si avansarea ta spirituala.

In procesul de echilibrare a karmei si a punerii in miscare a energiei, schimbarile sunt incorporate stilului tau de viata. In timp ce traiesti schimbarile, tu directionezi energia sub forma gandurilor, emotiilor si faptelor tale in directia pe care te-ai hotarat sa o urmezi. Este foarte important sa faci echilibrarea de o maniera pozitiva, deplasandu-te spre ceea ce vrei sa obtii, decat indepartandu-te de ceea ce nu mai doresti. La o prima privire aceasta afirmatie pare sa spuna acelasi lucru in doua moduri; distinctia este foarte subtila, dar diferenta este cat lumea de mare.

Daca fugi de ceea ce nu-ti mai place, iti directionezi energia intr-o maniera negativa. Rezultatele vor fi conforme curgerii energiei. Daca optezi pentru echilibrarea karmei de o maniera negativa sau din motive gresite, vei observa in final ca negativ va fi si ceea ce vei recolta. De exemplu, sa spunem ca ceea ce vrei sa echilibrezi este o karma de relatii ―nefericite‖. Te lepezi de aceasta relatie fugind de ea. Pentru un timp, ti se pare ca ai terminat cu ea, desi acest lucru iti lasa un gust amar.

Datorita sentimentelor tale si pentru ca de fapt nu ai rezolvat negativitatea, vei vedea ca urmatoare relatie devine la fel cu cea anterioara. Fugind de ceea ce nu ti-a placut, ai capatat exact lucrul de care ai vrut sa scapi.

Related:  Legea Karmei.Crearea realităţii proprii

Cand te indrepti spre ceea ce doresti, iti directionezi energia de o maniera pozitiva si obtii rezultate pozitive, incepi sa-ti echilibrezi karma prin intelegerea simtamintelor pe care le ai fata de ceea ce vrei sa schimbi in respectiva relatie si de motivatia acestei schimbari. Apoi iti schimbi gandurile si emotiile pentru a reflecta ceea ce doresti sa realizezi si decizi daca mai continui relatia sau o abandonezi. Daca o pastrezi, trebuie sa pui in actiune schimbarile pozitive. Daca o abandonezi, trebuie sa o faci de o maniera pozitiva. Oricum ai face, atitudinea pe care o iei iti creeaza o stare emotionala pozitiva si, prin aceasta, reusesti sa cresti si sa inveti din experienta prin care ai trecut. Cand faci echilibrarea in acest fel, pasesti inspre ceea ce doresti si tragi toate foloasele de pe urma acestei echilibrari.

Principiul Iertarii
Poti pune in practica principiul iertarii pentru a contribui la echilibrarea karmei. De multe ori acest lucru este greu de realizat, deoarece va trebui sa infrunti – de o maniera foarte cinstita si directa – unele lucruri pe care le-ai facut in trecut sau lucruri pe care altii ti le-au facut tie. Aceasta face parte din procesul de intelegere si schimbare la nivel emotional, ce va trebui sa fie urmat de restructurarea perceptiilor in vederea sesizarii aspectelor pozitive ale experientei. Pentru a-ti echilibra karma prin aplicarea principiului iertarii, va trebui sa te ierti pe tine sau pe cealalta persoana, dupa cum este cazul. In multe situatii trebuie sa le faci pe amandoua.
Iertarea, pentru a fi cu adevarat eficienta, trebuie sa fie facuta, cu toata sinceritatea si din tot sufletul. Asta nu inseamna ca va trebui sa spui ca iti pare rau. „Imi pare rau‖ este o expresie care arata de obicei ca regretele, sentimentele de culpabilitate, de autoincriminare, inca mai exista. Iertarea adevarata inseamna ca toate emotiile negative au fostinlocuite cu cele pozitive si acest lucru se exprima prin ceea ce infaptuiesti pentru a-ti echilibra karma.

Principiul iertarii actioneaza prin acceptarea si intelegerea negativitatii pe care ai realizat-o si ai trait-o in vietile anterioare, urmate de transformarea acestei negativitati prin intermediul gandurilor si faptelor tale. Karma, constand in trairile si lectiile respective, a fost pe deplin inteleasa si invatata. Cand principiul iertarii este aplicat cu deplina sinceritate, karma este complet echilibrata. Rezultatele incep sa apara imediat, intai manifestate prin sentimentele tale, apoi prin schimbarile pozitive ce se produc in viata ta.

Principiul Compasiunii
Aplicarea principiului compasiunii se face prin fapte bune si printr-o atitudine pozitiva. Aceasta trebuie sa fie o stare continua si permanenta, care sa intervina in tot ceea ce faci intr-un anumit domeniu din viata ta. Trebuie sa traiesti principiul compasiunii si atunci el va deveni un scut de echilibrare. Un scut de echilibrare are o actiune generala si cuprinde o arie larga de situatii. Pentru aplicarea acestui principiu trebuie sa constientizezi de o maniera generala ceea ce vrei sa echilibrezi. De exemplu, daca una din lectiile pe care trebuie sa le inveti este sa arati mai multa toleranta celor din jur si faptelor lor, vei putea aplica principiul fiind mult mai plin de intelegere fata de oameni si de problemele lor de viata. Principiul compasiunii are un efect ondulatoriu, care se raspandeste concentric, influentand tot ce atinge. Este asemanator fenomenului care se produce atunci cand aruncam o piatra intr-un lac. De multe ori este nevoie de mai mult timp pentru o echilibrare facuta in acest mod, dar cu rezultate pozitive extrem de variate si redate in moduri foarte extinse si cu bataie lunga.

Testele de verificare ale echilibrarii

Dupa ce ti-ai echilibrat karma, vei fi supus unor teste pentru a se verifica daca ti-ai insusit cu adevarat lectia, fara nici un risc de a cadea din nou in acelasi greseli. Vei fi pus sa faci fata unor situatii similare sau
apropiate pentru a se vedea daca ai o karma pe deplin echilibrata, sau este doar un inceput de echilibrare. Acest examen practic te va ajuta sa-ti dai seama in ce stadiu esti cu adevarat in aceasta privinta. Daca nu ti-ai echilibrat karma, atunci in loc sa fie doar un test, devine o situatie reala si prin ea ti se ofera din nou posibilitatea de echilibrare. Testul ti se poate ivi in orice moment, dupa ce ti-ai echilibrat karma. De cele mai multe ori el apare dupa ce ai inceput sa constati schimbarile pozitive manifestandu-se in viata ta, desi acest lucru nu este obligatoriu. Este chiar posibil sa nici nu-ti dai seama ca incercarea-test se refera la ceea ce ai echilibrat. Testul iti apare in fata de o maniera brusca si surprinzatoare si de obicei atunci cand te astepti mai putin.

Related:  Traieste ghidat de intelepciunea interioara

Acest test constituie pentru tine o piatra de incercare si poate deveni fie o piedica, fie urcarea unei trepte in ascensiunea ta interioara. Daca iti faci griji permanente despre acest test inainte de a-l primi, probabil ca nu-l vei trece, pentru ca ti-e teama de el. Vei primi o noua varianta, inca mai dificila, data viitoare. Daca inchizi ochii in fata situatiei sperand ca va trece de la sine, vei constata ca situatia se inrautateste de la o zi Ia alta. Aceste atitudini arata ca de fapt nu ai realizat o echilibrare deplina. Daca te framanti cuprins de indoieli sau cazi inapoi in negativitate, vei crea mai multa karma, in loc sa o rezolvi.

Daca ai siguranta ca ti-ai invatat lectia si ti-ai echilibrat karma si tratezi situatia intr-o maniera pozitiva, vei trece examenul cu brio. Testul va dovedi cat de bine ai lucrat si-ti va reintari echilibrarea. Examenul acesta, intr-o forma sau alta, iti va fi dat inainte ca echilibrarea sa se fi incheiat. El iti intareste domeniul respectiv in care este implicata karma si de fapt te ajuta sa evoluezi spiritual.

Vindecarea tuturor urmelor lasate de karma

Odata ce karma a fost echilibrata, este important sa vindeci atat evenimentele din prezent, cat si cele din vietile trecute. Scopul vindecarii evenimentului si emotiilor legate de el este curatirea si eliminarea oricarei negativitati pe care ele ar mai putea-o contine. Aceasta curatire a faptelor si a energiilor incheie echilibrarea. Prin
vindecarea evenimentului din prezent, energiile care inconjoara evenimentele vietilor trecute sunt modificate pentru a oglindi sentimentele tale pozitive actuale. Vindecarea reflecta echilibrarea din viata ta prezenta.

In vederea unei echilibrari si a unei vindecari, intreaga negativitate trebuie adusa la suprafata si curatata prin intelegerea tuturor aspectelor ei, atat pe plan emotional, cat si pe plan mental. E posibil ca acest lucru sa te demoralizeze temporar, pe intervalul in care negativitatea este inlaturata, fiind urmata de vindecarea ce aduce dupa sine o noua adancire de perceptie si de constientizare. Cand recunosti aceasta etapa ca o parte a procesului de curatire, poti lasa ca negativitatea sa fie spalata in interiorul tau, fara sa mai participi si tu la actiune. Uneori, in aceasta consta testul tau de echilibrare. Procesul de echilibrare si de vindecare a karmei se aseamana cu situatiile in care te tai si iti produci o rana. Rana trebuie sa fie curatata pentru a se putea vindeca cum trebuie.

Exista mai multe metode de vindecare a evenimentelor din vietile anterioare si a evenimentelor din viata actuala. Una din ele este de a inconjura cu Lumina alba evenimentele dintr-o anumita viata trecuta, ca si efectele lor asupra vietii prezente. Aceasta energie va curata si purifica toata negativitatea din ele.
Exista inca multe alte cai de vindecare a karmei. Poti constientiza care este cea mai potrivita cale pentru tine lasandu-te indrumat de Eul tau superior in aceasta privinta, care iti va arata cum sa o faci si te va ajuta sa vindeci un anumit eveniment sau o viata intreaga. Cand karma este complet vindecata, simti aceasta printr-un profund si minunat sentiment de usurare pe care il incerci. Totdeauna primesti un anumit semnal atunci cand ti-ai incheiat echilibrarea si vindecarea karmei. Confirmarea o poti primi in vise sau in meditatii printr-o imagine care simbolizeaza vindecarea. De cele mai multe ori ea iti apare sub forma constientizarii faptului ca ti-ai echilibrat acel aspect, cat si prin schimbarile pozitive pe care le observi in viata ta prezenta. O simti in si prin sufletul tau si se va vadi in atitudinea, faptele si trairile tale.

Echilibrarea unei karme negative creeaza karma pozitiva. In asta consta frumusetea echilibrarii. In plus fata de beneficiile avute ca urmare a incheierii echilibrarii karmei, vei mai constata si alte efecte suplimentare benefice.

Atunci cand echilibrezi un eveniment, el influenteaza si alte evenimente si stari emotionale conexe. Vei descoperi ca diverse alte situatii se echilibreaza in acelasi timp, fara vreun alt efort. Aceasta se intampla datorita energiei pozitive pe care o radiezi in viata. Cel mai important beneficiu al echilibrarii este faptul ca ea iti aduce fericire, pace interioara si armonie. Dobandesti cunoastere, intelepciune spirituala si sufletul tau se dezvolta.

Gloria Chadwick