Fii curajos si urmeaza-ti inima

Nu fi ingrijorat ca drumul tau nu este la fel cu al celorlalti. E nevoie de curaj ca sa fii tu insuti si sa nu traiesti reactionand la ceea ce le place sau le displace altora. Fii curajos si urmeaza-ti inima.

Tu trebuie sa-ti urmezi propria ta cale unica, pentru a te onora pe tine insuti si pentru a-ti indeplini telul spiritual. Daca sensul vietii tale ii incomodeaza pe alti oameni, atunci ei NU trebuie sa impartaseasca aceasta calatorie cu tine. Daca asa stau lucrurile, nu fi dezamagit. Atunci cand ceilalti aleg sa plece – aceasta se datoreaza, de obicei, faptului ca ei trebuie sa mearga intr-o anumita directie, pentru a se onora pe ei insisi.

Intotdeauna, dintr-un lucru bun ti se da mai mult. Daca iubirea te face sa te simti bine, va fi mai multa iubire. Daca banii te fac sa te simti bine, vei atrage mai multi bani. Daca ceea ce faci cu timpul tau te face sa te simti bine, vei avea mai mult timp pentru a face acel lucru. Dar daca aceste lucruri nu-ti fac placere, vei avea mai putin din ele. Lucrurile de care nu te bucuri,nu prospera.

Ceea ce faci din spirit de sacrificiu sau vinovatie, devine dificil si problematic. Poti sa faci un milion de afirmatii, dar nu vor avea nici un efect. Universul nu sprijina ceea ce faci din spirit de sacrificiu sau vinovatie. E chiar atat de simplu!

Lumea nu va fi niciodata buna, decat daca esti dispus sa-i vezi bunatatea. Ceea ce experimentezi depinde de felul in care privesti lucrurile. Cand privesti prin prisma judecatii, viata este denaturata si goala. Cand privesti cu o inima si o minte deschisa, viata este impresionanta si plina de sens. Atunci cand privesti ceva fara iubire, te separi de acel lucru. O faci pentru a incerca sa-ti micsorezi frica. Dar, cu cat te separi mai mult, cu atat este mai mica legatura dintre tine si ceilalti si cu atat devii mai infricosat. Singurul lucru care poate avea efect asupra fricii, este sa o imbratisezi cu iubire. De indata ce privesti cu iubire, vezi o lume diferita.

Related:  Nicio solutie nu poate aparea atat timp cat te risipesti in energia problemei

Viata este invatatorul nostru si noi putem invata din tot ceea ce ne aduce ea. Bineinteles ca nu intotdeauna ne place ce ni se iveste in cale. Atunci cand viata ne cere sa ne aprofundam intelegerea si compasiunea, nu suntem intotdeauna dispusi sa o facem. Suntem multumiti cu nivelul la care ne aflam. Putem sa protestam, atunci cand viata ne cere sa o luam din loc, dar asta nu ne impiedica sa mergem inainte. Nu-i putem spune “nu” vietii noastre.

Puterea vindecatoare si reparatoare a experientei noastre se afla in capacitatea ei de a ne ajuta sa accesam si sa manifestam cele mai profunde parti din noi insine. Acesta este motivul pentru care provocarile spirituale sunt o parte necesara a evolutiei noastre. Adevarul este paradoxal. Pentru a-l intelege in intregime, trebuie sa-l abordezi din toate unghiurile. O singura abordare partiala nu duce decat la adevaruri partiale. Pana cand nu vei admite natura paradoxala a adevarului, nu vei transcende conflictul din constiinta, sau pe cel din cadrul relatiei. Numai atunci cand admiti valabilitatea tuturor punctelor de vedere, poti depasi dualitatea.

Paul Ferrini