Mantrele chakrelor pentru deblocarea energiei

Mantra are o forta purificatoare. Folosind anumite mantre pentru chakre in timpul meditatiei rezulta crearea unui efect benefic puternic asupra acestora. Imaginati-va o chakra ca pe un instrument muzical iar mantra ca pe un diapazon – lovind diapazonul, instrumentul va intra in rezonanta cu acesta, curatind energiile care nu sunt in
in aceasta vibratie.
Folosind mantrele cu ……..care sunt in armonie chakrele se armonizeaza si intregul sistem energetic.
AUM este cea mai puternica, cea mai benefica dintre toate mantrele.
Sunt mii de bija mantra dar cel mai adesea sunt folosite: LAM, VAM, RAM, YAM, HAM, OM, AUM.

Mantre de baza
Mantrele de baza sunt cunoscute sub numele de mantre esentiale, sau mantre bija, si au fost in mod universal folosite in practicile meditative pentru armonizarea energiei.

OM: Cea mai cunoscuta mantra bija universala, este sunetul creatiei si face ca energia sa se stranga si sa urce in sus si sa se extinda in exterior. OM este matra acceptarii si a ascensionarii. Te ajuta sa iti accepti sinele superior si energiei sa curga usor si fara rezistenta prin tine. Serveste si ca o mantra culegatoare, concentrand energia interioara, pregatind-o pentru miscare.

KRIM: Cantatul acestei mantre stimuleaza chakrele inferioare pentru a se trezi si a incepe sa iti purifice corpul.

SHRIM: Este asociata cu capul si cel de-al treilea ochi.
Promoveaza sanatatea corporala si spirituala, insa poate fi folosita si pentru frumusete si fericire.

HRIM: Aceasta mantra detine puterea vindecarii si a creativitatii. Cantarea acestei mantre trezeste compasiunea si purifica inima.

HUM: Aceasta mantra evoca distrugerea emotiilor negative si raspandeste pozitivitatea si vitalitatea prin intregul corp.

Citeste lista si alege mantra (mantrele) pe care simti in mod intuitiv sa o folosesti. Nu iti face griji daca nu le folosesti pe toate – ai putea fi din punct de vedere energetic sanatos in unele aspecte si mai putin in altele. Alege-o pe cea care rezoneaza cel mai mult cu nevoile tale (te poti intreba „este acest sunet benefic pentru mine?”) si apoi foloseste-o pentru a-ti incepe meditatia.
In acest fel dai tonul meditatiei tale; apoi, poti incorpora energiile vindecatoare ale mantrelor de curatare de mai jos. Fiecare mantra de curatare corespunde uneia dintre cele 7 chakre din corpul tau.

Related:  Suntem creatori

Mantre de curatare

LAM: Mantra aceasta de curatare se canta pentru Chakra Radacina, care ne ajuta sa fim impamantati si legati de pamant. Mantra aceasta va curata impuritatile ce se strang in chakra radacina – efectiv deschizandu-te catre senzatiile de securitate, prosperitate si apartinere – curatind orice energie blocata ce nu poate circula prin ceilalti 6 centri energetici principali. Canta „LAM” daca nu ai energie, daca ai probleme financiare, daca suferi de lipsa de stima de sine sau de oboseala (de la glandele suprarenale) sau daca ai probleme de stres.

VAM: Mantra de curatare pentru Chakra Sacrala, care este asociata cu sexualitatea, placerea si creativitatea. Deschiderea acestei chakre te va deschide catre ceilalti, iti va da curaj sa te exprimi pe tine insuti si sa imbratisezi schimbarea. Canta „VAM” daca ai o stima de sine scazuta, daca ti-e greu sa te deschizi in relatii, daca te simti nesatisfacut din punct de vedere sexual si suferi de un libidou scazut.

RAM: Aceasta mantra dechide Chakra Plexului Solar, sediul puterii tale personale. Cantand „RAM” iti vei mari capacitatea de a fi pe picioarele tale, de a-ti controla impulsurile negative si sa ai un grad mai mare de auto-control. Stima ta de sine va creste pe masura ce canti „RAM” si vei deveni mai increzator in tine – iar anxietatea si durerile frecvente de stomac vor dispare!

YAM: Mantra de curatare pentru Chakra Inimii. Dai si primesti iubire prin centrul energetic din chakra inimii. Daca nu te simti iubit, capabil de iubire, plin de compasiune sau ai dificultati in relatii, ai putea sa canti YAM! Canta „YAM” pentru a vindeca atat inima fizica cat si cea spirituala (emotionala) si pentru a te deschide catre iubirea neconditionata si compasiune.

HAM: Mantra pentru deblocarea Chakrei Gatului. Aceasta este vocea ta fizica si spirituala, modalitatea de comunicare a ceea ce esti si a acelor lucruri de care ai nevoie si ti le doresti din partea Universului.
Chakra gatului guverneaza abilitatea ta de a te exprima – daca este inchisa, te vei regasi deseori in postura de a fi frustrat pentru ca nu iti poti exprima nevoile si dorintele (inchizandu-te la oportunitati sau la implinirea nevoilor); iar o chakra a gatului inchisa face dificil de incorporat onestitatea si integritatea. Vibratiile lui „HAM” vor deschide chakra gatului astfel incat energia comunicarii poate curge din plin.

Related:  Esti eroul propriului tau vis

AUM (sau OM): Aceasta mantra deschide Chakra celui de-al Treilea Ochi. Aceasta este in centrul fruntii, in linie cu centrul creierului tau. In timp ce OM este una dintre cele mai intalnite mantre si poate fi folosita pentru o multitudine de meditatii cu mantre, ea este in mod deosebit importanta pentru curatarea si vindecarea chakrei celui de-al treilea ochi. Chakra celui de-al treilea ochi este sediul intuitiei si al scopului in viata. Canta „AUM” pentru a-ti rupe conditionarile auto-impuse prin care nu iti permiti sa iti asculti intelepciunea interioara si pentru a-ti folosi aceasta intelepciune pentru a gasi cel mai bun drum catre scopul vietii si pasiunile reale.

AUM sau AH: Mantra pentru Chakra Coroana, conexiunea cu divinitatea.
O chakra coroana inchisa aduce senzatii de neimportanta si lipsa de scop, conducand spre o deconectare de la spirit si un atasament puternic de posesiuni, relatii si lumea fizica. Unii oameni descopera faptul ca linistea este o practica mai eficienta pentru deschiderea chakrei coroana dar si AUM este folosita in acest scop. Daca folosesti AH vei simti o eliberare. Respira profund si apoi elibereaza. AH este sunetul eliberarii si al abandonului.

Mantrele pentru chakre te ajuta sa iti cureti caile energetice pentru a prospera, nu doar pentru supravietuire; ele iti permit sa profiti la maximum de experienta de viata, sa faci schimbari pozitive in fizic, emotional, mental si spiritual.

Sursa