Sapte secrete ale oglinzii

1. Oglinda directa – descoperirea legaturilor ascunse

„De ce ne-am atras in aceasta relatie? Care a fost magnetul vizibil si care cel ascuns?“ Pentru ca o relatie sa se nasca, exista intotdeauna o cauza evidenta, care este usor de recunoscut, si o cauza ascunsa, ce va fi descoperita ulterior. Ele pot fi diferite. Exista trei factori care contribuie la intalnirea voastra si la inceperea relatiei:

● DESTINUL va aduce impreuna si va transmite impulsurile necesare. Insa ceea ce alegeti sa faceti dupa prima intalnire depinde totusi de liberul arbitru al fiecaruia.
● REZONANTA va permite sa va recunoasteti si sa va simtiti atrasi unul de celalalt. Daca ii dati curs si in ce mod depinde tot de decizia fiecaruia.
● MISIUNEA consta in a invata si a va dezvolta in si prin intermediul relatiei. Implinirea apare atunci cand traiti clipa prezenta, fiind eliberati de constrangeri si intamplari neplacute, repetitive.

PRIMA CONSTIENTIZARE IMPORTANTA: Pe langa toate situatiile evidente,care sunt usor de recunoscut si obiectivat, intr-o relatie sunt atrase intotdeauna situatii si atitudini care se deruleaza sub forma asa-numitelor tipare comportamentale repetitive.

  1. Sincronizarea – intelegerea experientei transferului

„Cum ne-am transformat unul pe celalalt? Care au fost cauzele?“ De indata ce va intalniti cu o alta persoana incepe transferul emotiilor, al gandurilor si al comportamentelor vizibile si ascunse. Daca sunteti adesea sau pentru perioade mai lungi de timp impreuna, multe comportamente se vor adapta la cele ale fiintei iubite sau vor intra in mod inconstient in legatura cu ale sale. In felul acesta fiecare va trai intr-o anumita masura o transformare. Ea nu se petrece insa intotdeauna asa cum iti doresti. Daca descoperi toate acestea in timp util, vei putea face alegeri constiente.

A DOUA CONSTIENTIZARE IMPORTANTA: Cand doua fiinte se intalnesc, intre ele are loc un transfer. Partile ascunse, dar si cele manifestate prin vointa vor rezona si vor reactiona. Acest lucru se petrece adeseori involuntar, fara a fi observate si fara ca persoanele respective sa le influenteze intr-un anumit fel.

  1. Ecoul – Descoperirea sursei reactiilor evidente
Related:  Legea manifestarii

„Care comportament este determinat automat in noi doi si prin intermediul carui mecanism?“ Intr-o relatie multe lucruri le faceti in mod constient, pentru ca asa va doriti. Exista totodata si o evolutie in fundal, bazata pe acele aspecte care nu sunt in totalitate constientizate si care decurg de la sine. Uneori, dupa o perioada de timp, constati ca unele aspecte ale relatiei au evoluat in alt mod si in alta directie decat ti-ai dorit si percepi unele neconcordante si probleme. In cazul acesta s-a creat o legatura in fundal intre programele ascunse, create in trecut, si relatia prezenta. Vei constata ca oferi iubirii si experientelor prezente, constiente si frumoase, tot mai putin spatiu de manifestare. Daca recunosti si intelegi mecanismul acestor programe automate, vei putea constientiza si actualiza ceea ce iti doresti cu adevarat de la relatie. In momentul respectiv poti alege din nou si poti decide ferm pentru binele comun.

A TREIA CONSTIENTIZARE IMPORTANTA: Tiparele si reactiile mecanice au fost create foarte timpuriu in viata. Odata ce descoperim si intelegem adevarata lor sursa, ele se vor transforma si in prezent.

  1. Logica sentimentala – descoperirea parcursului ascuns

„De unde apar diversele emotii? Cum sa le gestionez in mod armonios?“ Gandurile produc emotii. Dar si emotiile produc ganduri. Ele urmeaza legi precise, pentru unii adeseori imprevizibile. Odata inteleasa logica emotiilor, te vei elibera de gandurile permanente, repetitive. In momentul respectiv se poate debloca ceva, care va va permite sa pasiti mai liberi pe cale.

A PATRA CONSTIENTIZARE IMPORTANTA: Emotiile proprii activeaza tiparele reactive la fiinta iubita si invers. Cand recunosti aceasta reciprocitate, poti modifica emotiile in mod constient sau le poti stopa.

  1. Iubire? – Eliberarea din confuzia ca „Iubirea este …“

„Ce este iubirea si ce nu este ea? De ce adopt un comportament indecis fata de ea?“ Daca fiinta iubita urmeaza o alta idee ascunsa in ce priveste iubirea decat tine, veti trai la un moment dat o durere mare si o stare de confuzie in relatia de cuplu. Exista o serie intreaga de idei referitoare la iubire, despre cum ar trebui sa fim, ce ar trebui sa facem, sa aducem sau sa ocolim pentru a obtine iubire.

Related:  Calatoria spirituala

A CINCEA CONSTIENTIZARE IMPORTANTA: O dorinta, o imagine preluata sau o intiparire timpurie referitoare la iubire declanseaza comportamente precise, frapante. Daca ai recunoscut principiile respective, te vei elibera de ideea ca trebuie sa reactionezi la ele. Astfel vei fi capabil sa decizi in mod constient.

  1. Constientizarea – Iesirea din „Eul-problema“

„Care este personalitatea mea adevarata? Reactionez bine la diferentele si tensiunile repetitive sau ma impotmolesc printre ele? Apropierea, grija si atentia cu care suntem tratati se pot transforma intr-o conceptie despre lume. Si o conceptie despre lume se poate transforma intr-o personalitate proprie, intr-un eu, pe care intr-o zi probabil il vei privi cu uimire,neintelegere si nedumerire.

A SASEA CONSTIENTIZARE IMPORTANTA: Fiecare comportament, indiferent de cat de absurd sau de neinteles pare, urmeaza un „sens ascuns“. Descopera acest sens ascuns si astfel nu vei mai hrani comportamentul respectiv in mod inconstient. Si apoi vei fi liber.

  1. Oglinda menirii relationale – Recunoaste ce doreste relatia cu adevarat

„De ce s-a nascut aceasta relatie? Cum descopar binele real si fericirea prin relatie?“ Nu toate relatiile pretind ca va veni si iubirea. Iubirea isi gaseste singura calea si astfel poate ajunge si intr-o relatie. Nu trebuie neaparat ca intre cele doua sa fie vreo legatura, si nici nu sunt acelasi lucru. Implinirea in relatie este atinsa prin faptul ca noi crestem cu, prin sau cu ajutorul celuilalt. Daca prin intermediul relatiei putem obtine o anumita experienta, intelegere si constientizare, atunci relatia de cuplu are un scop important. In acest caz nimic nu este inutil sau gresit.

A SAPTEA CONSTIENTIZARE IMPORTANTA: Daca recunosti faptul ca acea parte dintre voi, pe care o numesti „relatie de cuplu“, este menita sa va ajute sa invatati ceva, atunci nu veti mai vedea niciodata ceva gresit in manifestarile iubirii. Iubirea este intotdeauna corecta si eliberata de responsabilitatea de a se manifesta ca relatie placuta.

Nu cauta iubirea. Ea este si a fost intotdeauna in tine. Cauta mai degraba unde nu este iubire si cum se manifesta ea. In felul acesta vei dizolva aceasta ne-iubire, pentru ca in final sa ramana doar iubirea.

Related:  Relatia – relatia ta cu tot ce este in jur

Ruediger Schache