Traieste ghidat de intelepciunea interioara

Traieste ghidat de intelepciunea interioara si vei fi condus catre eliberarea de Karma – majoritatea fiintelor omenesti refuza sa fie ghidate din interior de catre intelepciunea interioara. In schimb, ei traiesc influentati de obiceiurile bine ingropate create de ei in trecut. Vietile lor sunt in consecinta ca niste mingi lovite numai pentru capriciu jucatorului. Ca si mingea din joc care trebuie sa se duca acolo unde este trimisa, asa si omenirea, condusa numai de obiceiuri, nu are nici o libertate de a alege decat sa traiasca din rezultatele karmei sale asa cum acestea sunt dictate de propriile actiuni anterioare.

Majoritatea fiintelor umane sunt sclavii conditionarilor proprii, acestea putand aparea precum niste cauze exterioare, dar, de fapt, isi au originea in ei insisi. Ei sunt controlati de propriile obiceiuri. Desi aceste obiceiuri au fost create initial tot de ei, un obicei, odata format, se perpetueaza pe sine. Foarte putini oameni au idee cat sunt de insidioase actiunile generate de obiceiurile din trecut care influenteaza actualul lor comportament, perspectiva lor mentala, mediul uman si natural pe care le atrag si ceea ce in mod gresit ei denumesc prin „noroc” , fie aceasta bun sau rau. Ei nu pot vedea acele obiceiuri pregatite din subconstient, nici felul atitudinilor si actiunilor lor in prezent. Oameni – mai ales cei din occident – cred ca au liberul arbitru. Altii – mai ales cei din orient – isi imagineaza la fel de eronat ca nu exista nici o iesire, caci totul este destin.

Dar chiar exista o iesire. Acea iesire este renuntarea la falsa notiune de a ne demonstra libertatea dand frau liber dorintelor noastre cu egocentriste. Pe taramul karmei, legile acesteia sunt puternice, ea conduce. Dar fiintele omenesti au puterea sa se retraga intr-un alt taram, punandu-se de comun acord cu intelepciune infinita care sta in spatele legii karmice. Aceasta mare libertate este a noastra, pentru eternitate: acceptarea lui Dumnezeu si ghidarea Lui din interiorul nostru sau continuarea indrumarilor create de dorintele noastre egoiste.

Related:  Simptome ale dezvoltarii constiintei . Trezirea spirituala

Cu cit traim ghidati mai mult din interior, cu atat va fi mai mare controlul nostru asupra evenimentelor exterioare in Marele joc al vietii. Caci, atunci cand traim in centrul nostru, in supraconstiinta, noi traim in singura libertate care exista. In constiinta sufletului nu mai suntem controlati fara speranta de obiceiuri si dorinte. Extinzand, atunci cand ne dezvoltam constiinta sufletului, ne eliberam de sclavia karmica. In loc sa accepti in mod fatalistic sentintele Karmei, urmareste drumul interior catre eliberare. Mediteaza zilnic. Intra in comuniune profunda cu Dumnezeu. Invata de la El, prin vocea tacuta a intuitiei, drumul de iesire din degradarea sufletului datorita obiceiurilor. Cata vreme – cit de multa vreme – obiceiurile te-au facut sa te temi de viitor ! Daca un noroc sau un eveniment trist din viata ti-au produs confuzie, cauta singura solutie care exista in fata puzzle-ului vesnic al vietii: meditatia profunda si cresterea acordarii la intelepciune prin contactul zilnic cu Spiritul Infinit, vesnic liber.

  • Paramahansa Yogananda