Noi suntem una cu Viata

Omul incepe sa devina constient atunci cand incepe sa vada ceea ce nu este, cand mintea lui incepe sa realizeze ca nu este tot una cu corpul. Ea ajunge sa se intrebe: „Atunci cine sunt eu? Sunt eu tot una cu mana? Daca imi tai mana, eu continui sa exist. Inseamna ca nu sunt una cu mana.”

In acest fel, negand tot ceea ce nu poate fi, omul ramane singur in fata adevaratei sale fiinte, a adevaratei sale identitati, si descopera cine este. Acest proces de descoperire a propriei identitati este un proces de lunga durata, in decursul caruia omul trebuie sa renunte la visul lui personal, la toate atasamentele care il faceau sa se simta in siguranta, pana cand ajunge sa inteleaga cine este cu adevarat.

El descopera astfel ca nu este cine credea ca este, pentru simplul motiv ca nu el a fost cel care si-a ales singur convingerile. Acestea i-au fost inoculate. Mai mult, ele existau deja la vremea cand s-a nascut el. El mai descopera ca nu este tot una cu trupul sau, caci poate functiona si fara corp. El incepe sa observe treptat ca nu este tot una nici macar cu visul sau, deci cu mintea.

La un moment dat, cand ajunge la un nivel de profunzime suficient de adanc, el descopera ca nu este nici macar una cu sufletul lui. Atunci, el descopera ceva absolut incredibil. El descopera ca este o forta – forta care ii permite corpului sa traiasca si mintii sa viseze.

Fara acest eu superior, fara aceasta forta, corpul ar cadea la pamant. Fara ea, visul s-ar dizolva instantaneu. Noi sunem una cu aceasta forta, care este Viata insasi. Daca priviti In ochii unei persoane apropiate, veti putea vedea constiinta de sine, aceasta manifestare a Vietii, stralucind in ochii sai. Viata nu este corpul, nu este mintea, nu este nici macar sufletul.

Related:  Autohipnoza ”Camera vindecarii”

Ea este o forta care ii permite nou-nascutului sa devina treptat un copil, un adolescent, apoi un adult, care se reproduce, dupa care imbatraneste. Cand viata paraseste corpul, acesta se descompune si se transforma din nou in tarana din care a provenit.

Noi suntem una cu Viata care circula prin corpul nostru , prin mintea noastra, prin sufletul nostru. Intregul univers este o fiinta vie, pusa in miscare de aceasta forta, iar noi suntem una cu ea. Noi suntem viata.

  • Don Miguel Ruiz