Va simtiti trist?

Va simtiti trist? Dansati, sau faceti un dus, si veti constata cum tristetea dispare din trupul dumneavoastra, odata cu caldura corporala. Constientizati cum odata cu transpiratia si cu praful, tristetea este alungata din trupul dumneavoastra de apa care curge. Constatati ce se intampla.

Urmariti sa va puneti mintea in situatii in care sa nu poata functiona la fel ca mai inainte.

Toate tehnicile care au fost create de-a lungul timpului nu sunt altceva decat modalitati de a distrage mintea de la vechile sale obisnuinte.

Spre exemplu, daca va simtiti furios, faceti cateva respiratii profunde. Inspirati adanc si expirati prelungit timp de doua minute. Veti constata ca mania a disparut. De ce? Mintea devine confuza. Ea nu poate stabili nici o corelatie intre cele doua situatii. Se va intreba: „De cand respira profund cineva care este foarte furios? Ce se petrece?”

Asadar, faceti orice va trece prin minte pentru a pune mintea in asemenea situatii, dar nu repetati niciodata aceeasi metoda. Aici e tot secretul. In caz contrar, daca de fiecare data cand sunteti trist veti face un dus, mintea va sfarsi prin a asocia cele doua actiuni. Dupa 3-4 repetitii, ea isi va spune: „Am inteles; esti trist, de aceea faci dus”.

Si astfel dusul va deveni parte integranta din tristetea dumneavoastra. Nu repetati niciodata de doua ori aceeasi actiune. Continuati sa va surprindeti mintea de fiecare data. Fiti inventiv.

Sa spunem ca partenerul dumneavoastra va spune ceva si va enervati. In asemenea momente, ati dorit intotdeauna sa aruncati cu ceva in el. De data aceasta, introduceti o schimbare: duceti-va si imbratisati-l! Sarutati-l patimas, surprinzandu-l inclusiv pe el. Dintr-o data, lucrurile nu vor mai fi la fel.

Veti intelege astfel ca mintea nu este decat un mecanism; de aceea ea nu poate face fata decat vechilor rutine. Tot ceea ce este nou o surprinde si o lasa fara aparare.

Related:  Arhanghelul Raguel

Deschideti fereastra si lasati aerul proaspat sa intre.

Osho