5 instrumente pentru prosperitate

1. Hraneste mintea.
Pentru a avea control asupra mintii, trebuie s-o hranesti. Fara control asupra ei, lucrurile o pot lua razna. In fiecare zi trebuie sa faci paza la usa mintii. Citeste lucruri care au importanta pentru tine si pentru ceea ce faci, ai grija ce tip de informatie primesti, fereste-te de spam-urile care iti pot crea credinte gresite si te pot induce in eroare. Suntem ceea ce mancam, la fel suntem ceea ce citim.

  1. Hraneste-te bine si ai grija de corpul tau. Pentru a putea depasi limitele mentale putem incepe cu depasirea limitarilor fiziologice. Alearga sau fa orice activitate fizica, dar fa-o pana simti ca tot corpul ia parte, ca nu mai poti, dar totusi alegi sa iti depasesti limitele. Daca poti face lucrul acesta cu corpul tau, la fel vei putea si cu mintea ta.
  2. Alege-ti un model care te inspira. Traieste cu credinta ca ceea poate face un om, poate face si altul (in engleza suna mai bine “what one man can do, another can do”).

  3. Fa-ti un plan si treci la actiune. Cateodata, unii oameni nu incep nimic pentru nu stiu cum s-o faca, daca va iesi sau nu, daca va fi perfect sau vor esua. Facand orice progres, capeti incredere. Daca nu iese, schimba abordarea, incearca altfel.

  4. Hraneste-ti spiritul. Acorda valoare actiunii tale, iubeste-te pe tine si acorda-ti toata grija de care ai nevoie, in felul acesta vei fi deschis in a-i aprecia si iubi si pe cei care te inconjoara. Fii sigur ca energia ta pozitiva ii va ajuta si inspira si pe cei din jur. Ai grija doar ca sa-i mentii polaritatea buna, asta pentru ca si tu ti-ai dori in preajma oamenii care sa te inspire, asa si cei din jur pot beneficia de ce este mai bun in tine.

Tony Robbins

 

Related:  Construind un caracter echilibrat