Constientizarea

Constientizarea reprezinta observarea gandurilor si actiunilor dumneavoastra, in scopul de a putea trai pe baza alegerilor facute in momentul prezent, in loc de a trai condusi de programarea din trecut.

Prin constientizare, putem trai pe baza a ceea ce suntem astazi in loc de a trai pe baza a ceea ce am fost ieri. In acest mod, putem raspunde corespunzator oricarei situatii, atingandu-ne toata gama si intreg potentialul de abilitati si talente, in loc sa reactionam deplasat la evenimente, condusi de temerile si nesiguranta trecutului.

Din momentul in care sunteti constienti, va puteti vedea limpede programarea: este o simpla inregistrare a informatiilor pe care le-ati primit in trecut, atunci cand erati prea tanar ca sa le intelegeti. Acum puteti vedea ca aceasta conditionare nu va reprezinta pe dumneavoastra, ci ceea ce ati fost invatat sa fiti. Puteti intelege ca nu sunteti “inregistrarea”, ci “aparatul care a facut inregistrarea”. Nu sunteti “continutul” sticlei, ci chiar “sticla”. Nu sunteti programul de functionare al calculatorului, ci chiar memoria acestuia.

Este adevarat ca genetica poate juca un rol, la fel ca si aspectele spirituale, dar multe dintre influentele care va formeaza provin din informatiile si convingerile altor persoane. Cum am sugerat mai devreme, convingerile nu sunt neaparat adevarate sau false, drepte sau gresite. Dar indiferent de validitatea lor, convingerile sunt opinii care trec de la un individ la altul si apoi de la o generatie la alta, ajungand pana la dumneavoastra. Cunoscand acest lucru, puteti alege constient sa renuntati la orice convingere sau comportament care nu va sustine, inlocuindu-le cu unele incurajatoare.

In timpul cursurilor mele, afirm ca “niciun gand nu exista degeaba in capul dumneavoastra”. Fiecare gand pe care il aveti reprezita fie o investitie, fie un cost. Acesta va va conduce fie spre fericire si success, fie va va indeparta de ele. Va poate da putere sau va poate impiedica. De aceea este obligatoriu sa va alegeti gandurile si convingerile cu atentie. Constientizati faptul ca gandurile si credintele dumneavoastra nu va reprezinta si nu sunt obligatoriu fixate de dumneavoastra. Indiferent cat de valoroase sunt pentru dumneavoastra, ele au exact importanta si sensul pe care li le dati dumneavoastra. Nimic nu are alta importanta decat cea pe care dumneavoastra i-o dati.

Related:  Indreptati vibratiile negative!

Ei bine, daca doriti sa luati un avant puternic in viata, nu credeti niciun cuvant pe care dumneavoastra il spuneti. Iar daca doriti o “iluminare” instantanee, nu credeti niciun gand pe care il aveti.

Intre timp, daca sunteti ca majoritatea oamenilor, veti ajunge sa credeti in ceva, astfel incat puteti foarte bine sa alegeti convingeri care sa va sustina, convingeri legate de prosperitate. Amintiti-va: gandurile duc la sentimente, sentimentele conduc la actiuni, actiunile dau rezultate.

  • T. HARV EKER