Actioneaza acum!

Lumea pe care am cunoscut-o odata se afla intr-un proces de dizolvare si reconstructie…insa, nu e sfarsitul lumii. Este doar inceputul unei epoci mai juste, de empatie si colaborare, desi nesiguranta este la ordinea zilei si ne asteapta o lunga si intensa perioada de schimbari.
Un scurt memento, alcatuit din 10 reguli, va va ajuta sa depasiti criza tranzitiei si sa creati un deznodamant mai bun pentru voi insiva si generatiile viitoare.

1. Nu mai incercati sa schimbati trecutul – ce-a fost a fost. Folositi-va toata energia pentru a va antrena pentru viitor.

2. Puneti la treaba gandirea rezilienta. Faceti loc acestor obiceiuri in viata voastra:

– Priviti realitatea in fata si acceptati-o asa cum este.
– Gasiti intelesuri pozitive ala situatiei in care va aflati
– Improvizati solutii din orice aveti la indemana

3. Renuntati neintarziat la mentalitatea de victima. Renuntati la resentimente si recapatati-va puterile.

4. Faceti exercitii fizice, in mod regulat. Stresul inhiba creierul, dar puteti inversa aceasta tendinta, respectand cu religiozitate un program zilnic de exercitii fizice.

5. Nu va opriti – faceti ceva! Realistii optimisti actioneaza, iar cei care nu fac decat sa viseze nu ajung nicaieri.

6. Nu actionati intruna – mai opriti-va putin! Meditatia reduce stresul prin provocarea raspunsului de relaxare si stimuleaza emisfera dreapta a creierului, al carei mod de gandire este indispensabil, daca vreti sa gasiti calea catre un viitor mai bun.

7. Ramaneti mereu in fluxul vietii. Izolarea si instrainarea duc la stres si depresie. Daca sunteti deprimati, apelati imediat la un medic specialist.

8. Intoarceti-va atentia catre ceilalti. Ajutandu-i pe altii, mutati atentia de pe propriile voastre probleme, iar acest lucru duce la eliberarea de hormoni ai fericirii, care vindeca, inspira si dau un sens al vietii.

9. La sfarsitul fiecarei zile, aduceti-va aminte de cel putin un lucru nou petnru care puteti fi recunoscatori. Recunostinta, ca si alte sentimente pozitive, intaresc rezilienta si va ajuta sa deveniti mai cuprinzatori si mai intelegatori.

Related:  Sentimentele reprimate conduc la depresie -Louise L.Hay

10. Aliati-va cu un prieten. Puneti in practica ce ati invatat si ajutati-va unul pe celalalt tot timpul in care veti realiza schimbari pozitive in vietile voastre.

Joan Borysenko