Ce va doriti?

Am descoperit ca, daca vrem sa avem parte de o schimbare profunda, personala si permanenta in ce priveste fiinta proprie si planeta, trebuie sa ne consideram mai responbabili ca niciodata de ceea ce se petrece in viata noastra si a celorlalti. Universul se rearanjeaza in jurul dumneavoastra.

Legea atractiei ilustreaza ideea potrivit careia ca ceea ce ganditi si simtiti atrage experientele de viata – oamenii, evenimentele, totul va vine in intampinare din cauza vibratiei interioare. Secretul (filmul) nu face decat sa prezinte legea atractiei. Nu o explica in amanunt. Despre asta vreau sa va vorbesc acum. Secretul lipsa este ideea potrivita careia, atunci cand vreti ceva, mai intai trebuie sa definiti acel lucru – de exemplu, spuneti ca va doriti o casa, o masina.

Ce va doriti? Ce va doriti? Ce va doriti? Repetarea intrebarii incearca sa va ajute sa raspundeti cu claritate si precizie, dar dupa ce o faceti, dupa ce indicati un anumit lucru, ce se intampla mai departe? Ce se intampla? Unii asteapta sa se intample ceva. Una dintre criticile aduse filmului Secretul este aceea ca pare sa descrie ceva de genul: stai pe scaun, iti imaginezi masina pe care o doresti, apoi iesi afara si gasesti masina pe alee.

Filmul le creeaza unora acest sentiment, dar nu asa functioneaza lucrurile. Apar si eu in film si spun: “Am de gand sa va atrag atentia” si “Universului ii place viteza, banilor le place viteza. Actiunea face ca lucrurile sa se intample”. Participati la crearea miracolelor, iar rolul dumneavoastra este de a actiona pe baza unor idei inspirate.

Sa spunem ca ati ales ceea ce va doriti, treceti la actiune si totusi nu se intampla nimic. Nu patrunde nimic in experienta dumneavoastra de viata: nu obtineti slujba vizata, nu faceti mai multe vanzari, nu gasiti o relatie, nu aveti parte de vindecarea unor boli. Oricare ar fi obiectivul, el nu se materializeaza. Oare Legea atractiei nu functioneaza?

Related:  Dacă îţi vei schimba modul de a gândi, întreaga ta viaţă se va schimba la rândul ei

Universul va asculta si va raspunde intotdeauna – fara exceptie. Legea atractiei functioneaza extrem de bine. Ea functioneaza la nivel inconstient. Cel mai important sistem de operare pe care il detineti nu este mintea constienta, ci mintea inconstienta. Mintea constienta vede universul printr-o ferestruica. Nu intelege ce se intampla, iar noi ne identificam cu mintea noastra constienta. Credem ca avem controlul. Nu-i deloc asa. Mintea inconstienta este cel mai important sistem de operare, iar convingerile inconstiente va determina sa atrageti totul in viata, iar cand spun “totul”, nu exista nicio exceptie.

Ce se petrece in mintea inconstienta? Sa spunem ca vreti bani, de exemplu si folositi “Vreau bani, merit bani, merit bani, banii sunt prietenii mei”- toate aceste lucruri minunate pe care le-ati invatat din alte carti. Nu aveti nicio vina, sunteti doar raspunzator. Puneti in aplicare ce ati invatat si vizualizati faptul ca aveti bani. Vizualizati ca lucrurile vin spre dumneavoastra exact atunci cand le doriti, dar nu se intampla nimic. In interiorul dumneavoastra exista contraintentiile. E absolut normal sa aveti o intentie de genul “o sa merg la sala de 3 ori pe saptamana”, “o sa atrag aceasta poveste de dragoste” sau “o sa cresc vanzarile in aceasta saptamana”. Indiferent de continut, este foarte bine sa aveti o intentie. Cu toate acestea, daca in mintea inconstienta exista contraintentii care se opun intentiei, nu veti obtine un rezultat, iar daca apre vreunul, il veti da la o parte. Va veti sabota singuri sau veti gasi o modalitate de a ucide intentia, pentru ca simtiti ca nu o meritati. Asta se intampla din cauza contraintentiilor. Cu ajutorul Divinitatii, totul poate fi sters.

Atunci cand va declarati intentia si realizati ca inca nu se materializeaza, si incepeti sa fiti nerabdator si frustrat, si puneti la indoiala totul sau va intrebati ce nu este in regula cu dumneavoastra, oricare ar fi sentimentele pe care le incercati, o parte a trezirii consta in a va da seama ca puteti sterge totul adresandu-va Divinitatii. Indiferent ce simtiti, lasati totul pe seama Divinitatii. Cand traiti aceste sentimente, adresati-va relatiei cu Divinitatea, oricare ar fi intelesul ei pentru voi. “Imi pare rau, te rog, iarta-ma, multumesc. Imi pare rau, te rog, iarta-ma, multumesc.”. Oare nu este cea mai simpla tehnica de purificare pe care ai auzit-o pana acum? In primul rand, fiti fericiti !

Related:  Schimba-ti atitudinea fata de corp si vei vedea ce se intampla

Atunci cand oamenii spun ca vor anumite lucruri, de pilda masini, case, se amagesc. Iar aceasta amagire este urmatoarea: credeti ca atunci cand veti avea masina, casa etc.. indiferent care este obiectul dorit, veti fi fericiti. Clipa de putere: fericirea este aici, acum. Aceasta este marea iluzie, marea amagire. Vreti sa stiti de ce? Fericirea este chiar aici.Cand intelegeti si simtiti ca sunteti prezenti, ca sunteti aici in acest moment, in viata dumneavoastra se intampla lucruri atat de spectaculaose, incat nici nu v-au trecut vreodata prin minte.

Nu vi le-ati imagina pentru ca eul detinea controlul. Eul dumneavoastra spunea: “ O, vreau masina asta.” Insa Universul raspundea: “ Daca mi-ai oferi ocazia, ti-as da masina asta fantastica.” Universul incearca sa va dea mai mult.Trebuie sa renuntati la atasament, iar oamenii ma intreaba:” Ce inseamna asta?” Vreti sa apartineti unui loc al voiosiei. “ Oare n-ar fi distractiv sa am mai multi clienti? N-ar fi mai amuzant sa am o astfel de relatie? N-ar fi distractiv, grozav sau fantastic sa am parte de casa sau de vacanta asta?” Completati singuri lista. Totusi, observati diferenta.Nu sunteti atasati de ea. Nu sunteti dependenti de ea. Daca simtiti ca a avea acel lucru e o chestiune de viata si de moarte, atunci sunteti dependent de el. Aceasta dependenta are o energie inconstienta care urmeaza sa respinga obiectul cautat. Trebuie sa aveti o energie voioasa. N-ar fi amuzant?! N-ar fi fantastic?

Joe Vitale