Cum este sa iubesti fara conditii?

Ori de cate ori intalnim iubirea pura, fara conditii, ceva din sufletele noastre se schimba. E ca si cum inca o floare ar inflori pe tija cu multe inflorescente a sufletului nostru.

Cum este sa iubesti fara conditii?

Sa nu ai asteptari,adica orice ar face acea fiinta sa intelegi, din perspectiva ei – poate ca ceva ce te surprinde sa-i fi fost provocat de o frica, de o durere veche, de un fel de a reactiona ce nu corespunde cu tiparele tale, de o neliniste, de o nevoie, de necunoasterea de sine.

Sa continui sa o iubesti, indiferent de cum se transforma relatia voastra, caci iubirea nu este conditionata nici de limitarile fizice, ori temporale, nici de constrangeri, de convingeri exterioare.

Sa te bucuri de iubirea pe care o simti tu, si sa nu conditionezi ce simti de ceea ce simte fiinta pe care o iubesti. Iubirea este a ta, este in sufletul tau, nu este ce primesti de la altii.

Sa stii ca iubirea este, a fost si va fi, numai ca uneori sufletul tau nu o poate simti, nu o poate trai, din cauza propriilor frici, dureri, suferinte.

Sa uiti tot ce ai invatat de la cei care nu stiu cum e sa iubeasca fara conditii, si ti-au transmis sistemele lor, parerile lor, fricile, durerile, suferintele, tiparele lor.

Sa poti vedea sufletul celuilalt, dincolo de reactiile mintii lui, de atributele mai putin placute ale personalitatii lui.

Sa stai in tacere,fara sa ceri, fara sa astepti nimic, doar sa te bucuri ca esti acolo, ca impartasesti, ca Dumnezeu te binecuvanteaza cu acea prezenta, cu acea intalnire in viata ta, cu acel dar.

Sa nu astepti nimic ca recompensa, ca si cum ti s-ar cuveni pentru ceea ce simti, pentru ceea ce faci, pentru ceea ce esti.

Sa te bucuri de nemurirea sentimentului tau de iubire, fiindca stii ca este adevarata bogatie a sufletului tau.

Sa traiesti starea de iubire, starea in care radiezi, emiti iubire asa cum o sursa de lumina emite raze.

Related:  Impotriva cui lupti?

Sa stii ca iubirea e totul, e mai presus de orice alt sentiment, oricat de puternic si de dominant ti s-ar parea acel sentiment.

Sa nu judeci, fiindca iubirea eliberata de conditii te ajuta sa privesti in sufletele oamenilor, sa ii vezi asa cum sunt in realitate, dincolo de mastile ce si le pun.

Sa fii iubire, asa cum sufletul tau este iubire.