Gandurile iti deseneaza viata

Ne nastem toti in aceasta lume, intr-o stare initiala de conditionare. Suntem deci conditionati de influenta parintilor, de mediul inconjurator plus de influenta mintii noastre competitive.

Fiecare individ este de fapt o adunatura de credinte, opinii, conceptii care imbraca Fiinta. Cuvantul om in sanscrita inseamna “masurator”. Asa ca omul este o minte care masoara lucrurile. Suntem intr-o lume de limitari, restrictii, reguli pana ne trezim potentialul interior.

De ce suntem aici?
Venim in aceasta lume pentru bucuria de a ne descoperi. Daca “functiile” noastre interioare ar fi mers de la inceput, nu am fi avut ocazia sa ne descoperim. E posibil pentru fiecare sa foloseasca fortele vietii pozitiv, dar si negativ, altfel nu ar mai putea sa creasca, sa se extinda, sa deduca astfel Legea.

Ramanem astfel legati de conceptele ereditare, de pregatirea teologica timpurie, de credintele doctrinare, pana cand descoperim capacitatea creatoare a mintii noastre de a schimba conditiile lumii si de a duce dorintele spre implinire.

Identificarea cu materialul inseamna frica
Pentru a-ti descoperi puterile interioare trebuie sa incetezi a mai fi un copil si sa rupi identificarea infantila cu partea ta materiala. Trebuie sa demonstrezi ca nu esti carne ci doar functionezi in carne. Toate gandurile, sentimentele, emotiile, visele sunt invizibile si nu putem vedea mintea si spiritul la fel cum nu putem percepe credinta, speranta, incredere, iubire, veselie, placeri, neplaceri- toate sunt invizibile. Ele sunt parte din tine! Tu esti mai mult decat corpul tau, el este minte condensata sau spirit manifestat. Orice copil, nascut din dragoste, nu stie ce este frica, boala, distorsiunile de orice fel. Dumnezeu nu ne-a dat notiunea de frica, dar ne-a dat putere, iubire si o minte sanatoasa. Nu stiai nimic despre razboi, crima, boala, lipsa de umanitate a omului fata de om sau despre conflictele teologice, dogme religioase, superstitii.

Constient vs subconstient

Avem cu totii in noi principiul masculin si feminin, ele interactioneaza in noi, la fel ca si mintea constienta si cea inconstienta. Relatia armonioasa dintre cele doua faze ale mintii noastre aduc sanatate, succes si o viata traita in bucurie. Principiul masculin si feminin exista in toti dintre noi si de aceea avem puterea de a fi creativi si de a aduce la realitate acele sentimente si adevaruri ce se gasesc adanc in noi. Atunci cand ideea si sentimentul se unesc si devin unu, acel unu este Dumnezeu in actiune, pentru ca puterea ta divina creatoare se manifesta acum ca si ghidare, vindecare.

Armonizare constient si inconstient

Exista o putere creatoare in lume si aceea este Dumnezeu. Atunci cand descoperi puterea gandului si sentimentului, ai descoperit puterea lui Dumnezeu in tine. Toate durerile, nemultumirile, frustrarile, necazurile acestei epoci isi au originea in interactiunea lipsita de armonie a constientului si subconstinetului. Atunci cand ai ideile si conceptele potrivite in mintea constienta, ele vor genera sentimentele potrivite; atunci mintea si sufletul, principiul masculin si feminin lucreaza impreuna in armonie si unitate. Daca gandurile vor fi negative, atunci si sentimentele vor fi negative pentru ca ele intotdeauna urmeaza gandurile.

Related:  Construind noul . Afirmatii si exercitii pentru schimbare

Concret?
1. Primul lucru pe care ar trebui sa-l faci dimineata este sa iti amintesti de Dumnezeu si sa-i invoci inspiratia in tot ce vei face in acea zi. Pune-l pe Dumnezeu primul in viata ta.
2. Nu te comdamna atunci cand ai ganduri negative ci pastreaza in minte adevarurile eterne ale lui Dumnezeu. Sentimentul acela de depresie se poate datora si vremurilor pe care le traim, influentelor exterioare.
3. Cand simti ca mediul in care traiesti incepe sa te influenteze si sa iti dea o stare negativa, cauta adanc in tine si vei gasi intelegerea spirituala care te va ajuta sa alungi intunericul si gandurile care nu te reprezinta.

Gandurile iti deseneaza viata
Se stie ca, in general, ceea ce te poate rani ia nastere in mintea ta. Trebuie sa fii atent cand se nasc ganduri negative in minte. Dumnezeu este ideea dominanta, care este la baza a tot ce esti, deci si a mintii. Poate fi dorinta de sanatate, de iubire, de calauzire. Dar stii ca gandurile apar in pereche. Daca te gandesti la sanatate, o idee pozitiva, afirmativa, se naste imediat si conceptul negativ, opus (boala). Daca iti doresti bogatie, un gand opus apare in mintea ta care iti aminteste ca probabil tu esti falit, ca totul e pierdut. Nu este niciun diavol care se joaca in mintea ta, ci doar ca pentru fiecare “da” exista si un “nu”. Si pentru ca fiecare lucru pozitiv are si un opus , negativ bineinteles, oamenii au creat ideea de diavol, ca opus al lui Dumnezeu. Dusmanul, distrugatorul, adversarul este credinta in lipsa, limitare, neputinta si nepotrivire in lumea in care esti. Ura, gelozia, frica, invidia joaca rolul diavolului in viata ta.

Joseph Murphy