Iubirea este abundenta, daruire, impartasire, generozitate

Am senzatia acuta ca oamenii au uitat (sau poate, n-au stiut niciodata) ca a iubi este o mare, o uriasa placere. Iubesti nu pentru a obtine ceva in schimb, ci pentru a experimenta bucuria.

Cand iubesti, tu esti primul care castigi, iubirea e binefacatoare in primul rand pentru tine. Este o energie care circula prin tine, te curata, te purifica, te inalta, te armonizeaza, te limpezeste. Iubirea este cea mai profitabila afacere. Cand iubesti, castigi intotdeauna. Ma refer la iubirea autentica, adica atunci cand iubesti din toata inima. Cand iubesti cu inima indoita, cand iubirea este amestecata cu gelozie, dominatie, teama de singuratate sau anxietate de abandon, nu castigi nici tu, nici celalalt.

Iubirea autentica te face frumos, atragator, apt pentru a fi iubit. N-ai observat? Oamenii care iubesc sunt foarte frumosi. Ceva radiaza din fiinta lor, iubirea pe care o emana ii face atragatori. Cum ai putea sa fii atras de un om neiubitor, din care nu emana nimic? Nu ai cum! El este gol, o fantana fara apa, la care nu vine nimeni sa bea, pentru ca nu are ce.

Iubirea inseamna abundenta, daruire, impartasire, generozitate. Iubirea ofera si apoi uita ca a oferit! Iubirea nu are memorie. Un om care iubeste nu sta sa evalueze: ”Acum sunt iubitor.” Iubirea este actiune spontana, cu o minte nedivizata. Este curgerea minunata a unui fluviu pe marginea caruia nu sta nimeni sa faca ordine.

Cand sunt patrunse de iubire, relatiile de cuplu devin relatii terapeutice. Cei doi parteneri se vindeca de o parte din ranile copilariei, invata generozitatea, descopera si invata sa accepte diferentele. Ce te faci, insa, intr-o relatie, atunci cand nu iubesti din tot sufletul? Negociezi, te targuiesti, transformi relatia in business. Oferi cu inima stransa, pui conditii, stabilesti termene limita. In acesti parametrii economici este imposibil ca relatia sa prospere. Cand are ceva de oferit, iubirea ofera din toata inima.

Related:  Gratia este aparitia personala a lui Dumnezeu in viata voastra

-Adrian Nutu