Regulile jocului sunt stabilite de Karma

Alternarea nopților cu zilele acestui pământ care se rotește și alternarea clipelor de tristețe cu cele de bucurii în viața oamenilor sunt ca o tablă de șah multidimensională. Regulile jocului sunt stabilite de Karma , legea cauzei și a efectului. Karma aranjează reunirea prietenilor pierduți unul de celălalt în noaptea întunecata morții.

Karma atrage sufletele înapoi în lumea astrală, atunci când vremea lor pe pământ s-a terminat. Exact precum piesele de șah, care atunci când sunt scoase de pe tablă sunt puse într-o cutie, așa și destinul, atunci când ii da la o parte pe oameni de pe tabla vieții, ii pune in dulapul secret sau în camera de odihna a unei alte lumi.

Privește urcușurile și coborâșurile vieții cu mintea senină. Pentru existența aparentă, este vorba numai despre un joc. Privește câștigurile și pierderile tale cu detașare mentală, ca și cum vezi un film. După ce vezi o piesă de teatru bună, chiar și o tragedie exclami : „ce poveste bună ! Am învățat multe din ea.” În mod similar, chiar și atunci când treci peste evenimente tragice din viața ta, spune pentru tine: „sunt recunoscător pentru această experiență ! m-a învățat multe.”

Viața are nevoie de varietate pentru a fi interesanta. Dacă un roman ne face să radem sau să plingem, le apreciem. Gândește-te la viață ca la un roman bun sau un film bun. Si retrage-te un pic, în mod mental. Trebuie să vezi în perspectivă. Dacă nu-ți place intriga, adu-ți aminte, cu cat ești mai liber în interior, cu atât va fi mai mare capacitatea de a o schimba. Karma face jocurile. Dar cine-a pus karma in mișcare ? …noi am făcut asta. Orice am fi făcut în trecut putem șterge. Acum tot ceea ce ne trebuie este determinarea benefică, cea născută din libertate interioară în creștere.

  • Paramahansa Yogananda
Related:  Esenta inimii