Respiratia profunda echivaleaza cu trezirea propriului spirit

O practică simplă: Respiraţia

Respiraţia este absolut esenţială pentru cei care doresc să trăiască la unison cu spiritul lor. De fapt, respiraţia chiar este acest spirit. Aerul inspirat este dătător de viaţă. De aceea, respiraţia profundă echivalează cu trezirea propriului spirit şi cu revitalizarea fiecărei celule a corpului.

Unul din primele lucruri care se petrec atunci când te deconectezi de la spiritul tău, căzând în capcana şi în confuzia egoului, este respiraţia superficială. Omul începe să respire uşor, iar uneori chiar să îşi reţină respiraţia. Atunci când nu primeşte suficient oxigen, corpul cade mai uşor pradă fricii şi anxietăţii, intrând astfel într-un cerc vicios al negativismului şi al devitalizării. De aceea, dacă doreşti să îţi iubeşti spiritul şi să trăieşti la unison cu el, va trebui să respiri profund.

Există mai multe modalităţi de a face acest lucru, astfel încât să te pui instantaneu la unison cu spiritul tău, ridicându-ţi astfel vibraţia:
  1. Prima metodă constă în a inspira profund pe nări şi a expira pe gură, relaxând partea din spate a gâtului şi scoţând sunetul „Ahh” pe expiraţie.
Fă acest lucru chiar acum şi remarcă schimbarea vibraţiei tale interioare. Plasează-ţi mâna pe inimă şi simte vibraţia acesteia. Acest tip de respiraţie nu este deloc neobişnuit. Cu toţii îl practicăm în mod natural, numindu-l „oftat”.

Atunci când oftăm, noi ieşim din mintea egotică şi ne punem la unison cu spiritul nostru. Oftatul este un reflex natural, care ne ajută să ne reconectăm cu sinele nostru superior. Acest tip de respiraţie ne permite să ne eliberăm pe loc de înlănţuirea egoului negativ şi de ciclul vicios al gândirii bazate pe teamă, stabilizându-ne pe o vibraţie superioară, mai plină de iubire şi mai autentică. De aceea, îţi recomand să practici cât mai des de-a lungul zilei această tehnică a iubirii şi afirmării de sine.

Personal, îmi place să numesc această tehnică respiratorie un instrument pentru „ieşirea din închisoare”, întrucât ea ne eliberează pe loc din temniţa dependenţelor şi suferinţelor noastre mentale. Cu cât respirăm mai profund, cu atât mai calmă, mai limpede şi mai împăcată devine mintea noastră.

Un medic mi-a spus odată că din punct de vedere biologic este imposibil ca omul să respire profund şi să fie îngrijorat. Respiraţia profundă întrerupe şi anihilează vibraţiile îngrijorării. Nu ştiu dacă acest lucru este universal valabil, dar ştiu sigur că el funcţionează în cazul meu.

Ori de câte ori inspir pe nări şi expir lent pe gură, scoţând sunetul „Ahh…”, îmi este imposibil să mai îmi fac griji, indiferent de motiv. Singurele lucruri pe care le simt sunt o relaxare profundă, o stare de uşurare şi o eliberare de orice tensiuni. Este într-adevăr minunat!
Încearcă şi tu această tehnică şi verifică dacă poţi fi îngrijorat atunci când respiri profund. Desigur, poţi să-ţi faci griji între respiraţii, dacă îţi propui cu tot dinadinsul, dar dacă vei continua să practici respiraţia profundă mai mult timp, până şi acest lucru va deveni dificil.
  1. O altă tehnică respiratorie care calmează mintea şi amplifică instantaneu vibraţia personală pe frecvenţa spiritului este aşa-numita „Respiraţie a Focului”.
Această metodă se dovedeşte extrem de utilă atunci când mintea egotică este atât de înlănţuită în tiparul grijilor încât persoana nu mai reuşeşte – orice ar face – să se elibereze de ea, restabilind contactul cu spiritul său.
Stai în picioare, cu tălpile uşor depărtate, şi înclină-ţi uşor genunchii. În continuare, inspiră cât de profund poţi şi loveşte-ţi uşor pieptul cu pumnul, în dreptul inimii, scoţând sunetul „Ha!”

Pentru a obţine un rezultat mai bun, izolează-te într-o cameră, astfel încât să poţi scoate o exclamaţie cât mai puternică atunci când îţi loveşti pieptul. Sunetul „Ha!” echivalează în acest caz cu fluierul unui antrenor de înot care avertizează: „Toată lumea afară din piscină!” El îndepărtează cu putere orice vibraţii negative şi restabileşte rapid vibraţia fiinţei pe frecvenţa autentică a sinelui divin.

Related:  Afirmatii zilnice pentru a atrage abundenta

Această tehnică respiratorie generează un anumit şoc, dar exact acesta este scopul ei. Ea sperie mintea egotică şi invocă spiritul să preia din nou controlul asupra corpului, acţionând astfel ca un buton de resetare a circuitului energetic.

Aşadar, după ce ţi-ai umplut plămânii cu aer, loveşte-ţi pieptul cu pumnul şi scoate un strigăt puternic: „Ha!” În final, expiră lent şi ascultă. Vei constata că în mintea ta s-a lăsat o tăcere sublimă. Aceasta este starea de pace specifică minţii divine. Dacă îl vei practica de două sau trei ori pe zi, acest exerciţiu te va elibera de orice negativism şi îţi va linişti mintea. El va alunga egoul de pe locul şoferului şi va reinstaura controlul de drept al spiritului asupra fiinţei tale.
3. O altă tehnică respiratorie pe care ţi-o recomand şi pe care o poţi practica ori de câte ori te simţi stresat, constă în a întrerupe ceea ce faci în acel moment, luându-ţi o „pauză de respirat”.

Timp de cinci minute, nu mai fă altceva decât să respiri profund, realiniindu-ţi astfel conştiinţa cu spiritul.

Aceste pauze de respirat nu reprezintă o pierdere de timp, ci momente absolut necesare consacrate iubirii de sine, de care avem cu toţii nevoie de-a lungul zilei. Lumea în care trăim ar fi infinit mai bună dacă toţi oamenii ar face câteva astfel de pauze în fiecare zi.

Aceste respiraţii ne ajută să ne conectăm la totalitatea vieţii, adică la acea viaţă pe care o împărtăşim cu toţii şi care ne face să ne simţim interconectaţi.

Pauzele pentru respirat au o influenţă covârşitoare nu doar asupra iubirii de sine, ci şi asupra întregii rase umane. Orice om care se pune la unison cu vibraţia spiritului său îi influenţează pe toţi cei din jur să facă acelaşi lucru. Fenomenul este contagios, în sensul bun al cuvântului.
  1. În sfârşit, poţi „împărtăşi o respiraţie”, adică poţi respira la unison cu o altă persoană.
Încearcă, dacă este posibil, să respiri în acelaşi tempo cu ea timp de câteva minute. Respiraţia este liantul nostru comun, marele principiu divin care ne face să fim cu toţii egali. Atunci când te pui la unison cu respiraţia unei alte persoane, înlături automat toate obstacolele, toate barierele, toate temerile şi toate judecăţile critice care există între voi. Este imposibil să te simţi ameninţat, nesigur, nedemn sau deconectat atunci când respiri la unison cu altcineva.
Această tehnică nu va schimba neapărat ceea ce simţiţi unul faţă de celălalt la nivel mental. Mintea egotică se cramponează de regulă de resentimentele, judecăţile critice şi evaluările ei negative. Şi totuşi, dacă vei respira la unison cu altcineva, vibraţiile voastre vor începe să se armonizeze şi să rezoneze pe o frecvenţă superioară. În acest fel, inima ta se va îmblânzi şi mintea ta se va realinia cu Mintea Divină, care nu cunoaşte conflictul.
– Sonia Choquette