5 pasi care fac parte din procesul de reprogramare mentala

Daca esti hotarat sa faci schimbari concrete in viata ta, mai intai trebuie sa-ti schimbi modul in care abordezi o problema. Exista cinci cuvinte care creeaza rezultate. Nu vreau sa te tin in suspans, asa ca ti le spun. Ele sunt: relaxare, cunoastere, constientizare, motivatie, detasare.

Acesti 5 pasi fac parte din procesul de reprogramare mentala necesar oricarei schimbari. Transformarea incepe din interior, odata cu construirea atitudinii mentale corecte.

 1. RELAXAREA
  Inainte de a te apuca de un lucru incearca sa te RELAXEZI fizic si emotional. Aceasta deoarece o persoana tensionata pur si simplu nu poate produce rezultate eficiente. Oricat de bine ne vom insusi tehnicile, tensiunea interioara face imposibil procesul de reprogramare mentala, din cauza ca exista un conflict intre ceea ce spunem si ceea ce simtim.
  „E in interesul vostru sa invatati cum sa va relaxati complet mintea si corpul timp de 15 minute pe zi. O modalitate simpla si lipsita de efort de a face acest lucru este printr-un proces de respiratie si de flexare a muschilor. Inainte de a incepe, intindeti-va corpul si concentrati-va sa va relaxati muschii cat mai mult. Apoi, stand drept pe un scaun, cu ochii inchisi, incepeti sa inspirati si sa expirati incet, linistit. Ar trebui sa incepeti sa va simtiti relaxati. Acum, orientandu-va atentia asupra bratelor, mainilor, spatelui si zonei abdominale, asupra coapselor, gambelor si picioarelor, flexati-va muschii, contractandu-i si apoi destinzandu-i“, explica dr. Anthony una dintre cele mai eficiente metode de relaxare.
 2. CUNOASTEREA
  Pasul al doilea este CUNOASTEREA. Trainerul in dezvoltare personala, Robert Anthony, sustine ca suntem inconjurati de o asa-numita Minte Universala sau Creatoare, care contine toata Puterea, toata Cunoasterea si toata Intelepciunea.
  „Vedem intelepciunea care stie cum sa construiasca un corp omenesc in aproximativ noua luni, complet echipat pentru a-si incepe viata pamanteasca, desi mama nu are nici cea mai mica idee cum sa construiasca o singura celula din acel copil. Aceeasi Intelepciune se afla, la un nivel profund, in structura mentala a fiecarui individ nascut in aceasta lume“, sustine acest guru al gandirii pozitive.
  Asadar, profita din plin de mintea ta creatoare. Mai mult decat atat, AI INCREDERE in aceasta Sursa infinita de Inteligenta. Cunoasterea autentica se afla intr-o zona a mintii care poate fi accesata numai in starea completa si profunda de relaxare. Idei creatoare si informatii utile iti pot aparea oricand atunci cand esti conectat la sursa de Inteligenta superioara.

 3. CONSTIENTIZAREA
  In cel de-al treilea pas trebuie sa constientizam ca principiul Mintii Universale este principiul mintii noastre. Stiinta a demonstrat ca animalele, vegetalele sau mineralele reflecta un anumit tipar de energie. Totul este alcatuit din aceasta energie, care se exprima ca Inteligenta sau Minte.
  Mintea noastra este o poarta de acces in acest ocean creator al Mintii Universale, care poate fi asemanata cu un bec electric.
  „Asa limitata cum este mintea umana, ea este totusi o parte a acestei Minti sau Inteligente Universale si este unita cu ea pentru totdeauna. Aceasta Inteligenta Creatoare care poarta toate ideile este ca un ocean ce curge prin creierul oamenilor. Un ocean are suprafata si are profunzime si nimeni nu ne poate spune unde se termina suprafata si unde incepe profunzimea. Suprafata este mintea noastra constienta, iar profunzimea este subconstientul“, se arata in cartea Dincolo de gandirea pozitiva.

 4. MOTIVATIA
  Pentru o reprogramare mentala eficienta trebuie sa avem o motivatie clara si puternica. Asadar, in acest pas, ii prezentati subconstientului motivatia sau scopul creator.
  Asa cum am vazut, exista doua aspecte ale mintii: constientul si subconstientul. Aspectul constient al mintii este „ganditorul”, iar subconstientul este „doveditorul”. Doveditorul dovedeste, iar ganditorul gandeste. Dar doveditorului nu-i pasa ce gandeste ganditorul. Singura lui functie este sa demonstreze ca ganditorul are dreptate. Daca nu ne ascultam intuitia, ne atentioneaza dr. Robert Anthony, care se revarsa din aspectul superior al subconstientul nostru, ne vom lua tot inputul din mediul extern. Insa daca ne ascultam intuitia si apoi programam ceea ce noi stim ca este adevarat, vom produce in viata noastra cele mai bune rezultate posibile.
  Este important sa stiti ca intrucat subconstientul vostru este creator, toate ideile, impresiile si tiparele de gandire obisnuite pe care le pastrati in memorie au tendinta de a se recrea sau perpetua.
  Pentru o reprogramare mentala eficienta trebuie sa-ti definesti un nou scop. O motivatie careia sa-i atasezi o semnificatie emotionala. Gandurile fara emotii nu sunt la fel de puternice. Ratiunea poate opune rezistenta daca partea emotionala nu este dinamizata in procesul creator.

 5. DETASAREA
  A te detasa inseamna, de fapt, a te elibera. Potrivit dr. Anthony, unul dintre principalele motive pentru care oamenii au dificultati in a-si folosi puterea creatoare este din cauza ca nu cred ca aceasta functioneaza. Daca nu credeti ca ea functioneaza, veti fi incapabili sa va eliberati gandurile si veti continua sa va intrebati daca ea functioneaza sau nu.
  „Tot ceea ce gandim vom infaptui. In consecinta, daca va faceti griji ca ceva nu va functiona, veti crea exact rezultatul de care va este frica. Este ca si cum ati planta o samanta in pamant, apoi ati merge in fiecare zi in gradina si ati scormoni ca sa vedeti daca samanta creste. La un moment dat, trebuie sa lasati samanta in pamant, sa-si vada de treaba ei“.
  Autorul da exemplu unei persoane care l-a intrebat ce este cel mai greu pentru a crea ceea ce-si doreste, iar raspunsul a fost urmatorul: „Sa inveti sa nu mai cauti modalitati de a obtine lucrul respectiv”. Daca incerci sa cauti modalitati de a obtine ceea ce-ti doresti, te vei limita singur la ceea ce poate sa faca eul tau sau mintea ta conditionata.

Cheia pentru a crea ceea ce-ti doresti este sa-ti transferi dorinta sau scopul catre subconstient, care este conectat la Mintea Universala sau Subconstientul Universal, si sa-l lasi pe el sa aduca scopul la tine, si pe tine sa te duca spre scopul tau“.
Odata ce ati stabilit unde vreti sa ajungeti, trebuie sa renuntati la tot ceea ce stiti despre cum se ajunge acolo. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa actionati. Din pacate, bazandu-ne pe experienta noastra in rezolvarea problemelor, tindem sa abordam lucrurile in acelasi mod in care le abordam de ani de zile. Dar Inteligenta Creatoare stie intotdeauna modul perfect pentru a face ca dorintele noastre sa devina realitate.
Trebuie stiut ca cel mai mare obstacol in calea fericirii este atasarea – sa nu traiesti in momentul prezent si sa te agati de posibile rezultate. Solutia este sa te relaxezi si sa dai drumul. Orice vine spre tine este bun. Daca stii clar ce iti doresti, ai incredere ca subconstientul va gasi modalitatea potrivita de a aduce la tine lucrul dorit si te relaxezi, viata va incepe sa lucreze pentru tine.

 • Dr. Robert Anthony
Related:  Uniti-va gandurile, apropiati-va sufletele, imbratisati-va inimile...