Cea mai importanta energie – energia sufletului

Cea mai importanta energie – energia sufletului. Aceasta se activeaza atunci cand omul se abtine de la sex, se infometeaza, se detaseaza. Cu cat un om mananca mai mult dulce si orice alt fel de mancare, cu cat se misca mai putin, cu cat acesta este mai orientat spre consum si placere, cu atat primeste mai multa energie exterioara si cu atat energia lui principala vitala,cea subtila, devine mai slaba, ulterior, aparand bolile.

Infometarea vindeca trupul unui om, deoarece ii vindeca sufletul.
In momentul in care un om se infometeaza, sufletul sau se detaseaza de toate lucrurile pamantesti, se deschide Divinului si atunci in suflet vine o energie noua, pura. Daca un om nu se inchina sexului, mancarii si altor placeri, daca se stapaneste si se roaga periodic, sufletul sau se purifica. Din acest motiv, o alimentatie corecta, sportul, calirea, abstinenta si infometarea periodica sunt un beneficiu, in primul rand pentru suflet si, exact din acest motiv, toate acestea sunt benefice si pentru trup.

Mai intai, un om isi pierde conexiunea cu Dumnezeu. Noi primim cea mai mare fericire, cea mai mare placere prin unitatea cu Creatorul. Atunci cand pierdem sentimentul de unitate cu Dumnezeu, apare nevoia de a umple cumva insuficienta acestei fericiri. Din aceasta cauza, noi incepem sa ne inchinam placerii fizice, spirituale, sufletesti.

Placerea il ataseaza pe om de viata, de toate aspectele existentei. Iar, dupa cum demonstreaza cercetarile mele, atasamentul naste agresivitate.
Atat agresivitatea, cat si deformarile caracterului sunt consecinte ale atasamentului de lume. Cu cat un om se inchina mai mult propriilor instincte, propriilor dorinte, sexului, mancarii, muncii, oamenilor iubiti, cu atat sufletul sau devine mai agresiv si cu atat mai mult i se deformeaza caracterul. Atat agresivitatea, cat si deformarile caracterului sunt consecinte ale atasamentului de lume.

Cu cat un om se inchina mai mult propriilor instincte, propriilor dorinte, sexului, mancarii, muncii, oamenilor iubiti, cu atat sufletul sau devine mai agresiv si cu atat mai mult i se deformeaza caracterul.
Daca un om nu poate sa-si stapaneasca propriile dorinte si nevoi cu scopul salvarii sufletului, daca el nu este retinut in ceea ce priveste sexul, in ceea ce priveste mancarea sau in munca, atunci un asemenea om este, in esenta, bolnav.
Lipsa de cumpatare fata de mancare si de sex constituie viitoarele probleme nu doar ale omului insusi, ci si ale viitorilor copii si nepoti.

Related:  A trece peste karma
  • S. N. Lazarev