Karuna Reiki

 Karuna este un cuvânt sanscrit care inseamna ca orice actiune menita sa diminueze suferinta este insotita de Karunacompasiune.Este un termen folosit in Buddhism si Zen.O persoana care experimenteaza iluminarea intelege ca tot ce exista reprezinta in esenta acelasi lucru si intra in firesc sa extinda actiunea plina de compasiune asupra tuturor fiintelor,pentru ca toti suntem unul.Cand sprijinim pe altii spre vindecare ,toate fiintele beneficiaza de aceasta.Iubirea si compasiunea reprezinta caracteristicile vindecarii Karuna.
Sistemul Karuna a fost descoperit de William Lee Rend.Simbolurile folosite au fost canalizate prin mai multi maestri Reiki.
Energia Karuna Reiki este diferita si mult mai puternica decat energia Reiki Usui,efectele tratamentului fiind mult mai profunde.
Karuna Reiki este structurat pe patru nivele,doua nivele de practicant si doua de maestru.
Este recomandat ca pentru a putea primi acordajele pe sistemul Karuna Reiki,elevul sa aiba in prealabil initieri pe Reiki Usui minim gradul III.Iar pentru initierile de maestru Karuna practicantul sa aiba nivelul de maestru pe Reiki Usui.

Vindecarea Umbrei ego-ului

Se spune că fiecare îşi crează “propria realitate”; am auzit cu toţii aceasta, aşa cum ştim şi că putem avea experienţe nedorite, experienţe care pot fi neplăcute şi care limitează într-un fel sau altul. De multe ori nu ne dăm seama că noi înşine suntem la originea acestor experienţe sau nu ştim, pur şi simplu, cum să le evităm. Este un sentiment de nepuţinţă privind aceste experienţe şi, câteodată este perceput că ceva sau cineva exterior generează sau provoacă aceste experienţe negative pentru noi.
Când lucruri ca acestea se întâmplă, încă ne situăm la nivelul creării “propriei noastre realităţi”, dar nu suntem conştienţi de acea parte din noi înşine care generează aceste experienţe nedorite. Ne creăm “propria realitate” nu numai la nivelul conştient, dar –de asemenea- în subconştientul nostru. În consecinţă, o idee mai apropiată de puterea noastră creativă ar putea fi
“Totalitatea fiinţei noastre este supremul stăpân al experienţei noastre”
Această totalitate include ambele părţi ale fiinţei noastre: atât acea parte de care avem ştiinţă, cât şi acea de care nu suntem conştienţi. Dacă vrem să ne vindecăm pe noi înşine pornind de la generarea experienţelor nedorite, trebuie să vrem să întâlnim acele părţi subconştiente din fiinţă şi să le vindecăm. Partea din fiinţa responsabilă de generarea experienţelor neplăcute/ nedorite este numită Umbra ego-ului. De obicei este acea parte din fiinţă de care nu suntem deloc conştienţi. Umbra este alimentată atunci când refuzăm să acceptăm sentimentele pe care noi, în forul nostru interior, le considerăm “inacceptabile”. Adesea, în interiorul comunităţii în care creştem ni se spune “nu face cutare lucru, nu fi în felul asta sau nu spune aceasta”, aşa încât nu suntem învăţaţi cum să tratăm acele sentimente negative într-o manieră adecvată şi atunci singurul mod de a le “trata” care ne mai rămâne este să le negăm existenţa şi să le repudiem, să le alungăm undeva în interiorul şi în străfundurile fiinţei noastre. Negarea acestor sentimente devine de cele mai multe ori un reflex, de aceea nici nu suntem conştienţi de realitatea şi de obiectul a ceea ce devine pe zi ce trece un automatism. Negarea nu îndepărtează sentimentele negative; mai degrabă le forţează să coboare mai adânc, de unde ele continuă să ne afecteze comportamentul şi să ne influenţeze viaţa. Pentru că nu suntem conştienţi că au rămas acolo, “în adâncuri”, nu suntem în stare să le schimbăm şi simţim atunci că ceva sau cineva exterior nouă controlează vieţile noastre.

Aşadar, cum să facem pentru a ne cunoaşte Umbra?
Realitatea percepută de noi ca exterioară este o reflectare a realităţii noastre interioare. Avem experienţe care nu ne plac sau există persoane care nu ne sunt simpatice; primul lucru pe care-l putem face este să acceptăm că există o parte din noi înşine care atrage –prin rezonanţă- experienţe neplăcute sau persoane care ne sunt antipatice. Umbrei i se datorează aceste lucruri. Trebuie să acceptăm această Umbră ca parte a fiinţei noastre, ca pe o parte din noi înşine şi este nevoie s-o cunoaştem înainte de a fi capabili să ajutăm la vindecarea ei. Partea de Umbră din ego, din fiinţa noastră, cea care atrage experienţele nedorite, este foarte asemănătoare cu persoanele sau experienţele pe care le atrage. Este o idee foarte greu de acceptat. Cu toate acestea, trebuie să aveţi curajul de a o accepta dacă vreţi să o vindecaţi. Odată vindecată această parte a fiinţei noastre, nu vom mai atrage experienţe sau persoane neplăcute nouă, sau –cel puţin- acestea nu vă vor mai afecta într-un sens negativ. Vă veţi dovedi capabil de a vă trăi viaţa într-un mod sănătos şi echilibrat, eliberat de orice tensiune sau stress şi plin de sentimente şi experienţe pozitive.

 

SIMBOLURILE KARUNA:

zonar1.ZONAR :
-Vindecare la nivelul celular.
-Vindecarea unor probleme venite din vieţile anterioare.
-Vindecarea traumelor cu originea în copilărie.
Arhanghelul Gavriil
Zonar poate fi invocat cu scopul conştientizat de a apela la sprijinul Arhanghelului Gavriil. Această tehnică este de ordin karmic şi Arhanghelul ne poate sprijini să găsim soluţiile de care avem nevoie pentru a ne ajuta pe noi înşine sau pe alţii.

halu2.HALU:
-Vindecarea modelelor mentale subconştiente.
-Vindecarea Umbrei Ego-ului.
-Vindecarea abuzurilor sexuale şi a celor fizice.
-Atacuri la nivel psihic şi psihologic.
Halu este un instrument de vindecare puternic,-racordeaza la Arhanghelul Raphael (inger vindecator specializat in terapie).
Halu poate activa o rază vindecătoare, care poate fi concentrată într-o suprafaţă-ţintă a corpului infimă, favorizând vindecarea intensivă. Este foarte indicată în cazul tumorilor şi a chisturilor, ca şi în alte situaţii cu dezechilibru energetic. Când este utilizat în chirurgia psihică, este capabil să trimită fasciculul prin acumularea cea mai densă de energii nelalocul lor. Face aceasta, fiind energie mai densă decât cea din zona tratată, ceea ce provoacă disiparea acumulărilor de energie negativă.

3.HARTH:
harth-Ajută la vindecarea relaţiilor.
-A cultiva obiceiuri bune.
-Vindecarea dependenţelor.
-Cultivarea acţiunilor pline de compasiune.

Contactul cu Entităţi Spirituale
Harth ne poate face receptivi la binecuvântările Entităţilor Spirituale, cum ar fi Sfânta Fecioară Maria sau Guan Yin (Kwan Yin ), care sunt întruchiparea Acţiunii Pline De Compasiune. Trimiteţi către aceste Entităţi Energia Simbolului Harth, asociat cu Simbolul de Distanţă Usui. Cereţi-le binecuvântarea, pentru ca inima dumneavoastră să fie vindecată şi să puteţi ajuta mai mult pe alţii. Veţi descoperi că Iubirea este cea mai mare dintre Puteri. Idealurile Reiki, în enunţarea lor originală, descriu Reiki drept “arta secretă de a invita fericirea” şi Harth este exact simbolul care poate face asta. Folosiţi Harth pentru iubire în inima dumneavoastră, pentru ceilalţi sau pentru orice merită să fie făcut, să fie căpătat sau -pur şi simplu- să existe în viaţa dumneavoastră.

rama4.RAMA:
-Vindecarea Celor Trei Chakras Inferioare.
-Limpezirea minţii.
-Purificarea unei camere de energiile negative.
-Armonizarea Chakras-urilor superioare cu cele inferioare.
Spirit de decizie şi lucrul bine făcut
Ceea ce este propriu lui Rama este că ne poate ajuta să transcendem mila simţului comun pentru ceva sau pentru cineva. Ne face să putem merge dincolo de sentimentul de compasiune, devenim capabili să acţionăm concret pentru aceasta. Rama ne împinge să facem primul pas spre îndeplinirea scopurilor noastre şi ne face să rămânem concentraţi asupra desfăşurării întregului proces, astfel încât să ducem la sfârşit lucrul pe care l-am început. Fiţi siguri ca aşa va fi!

Materializarea scopurilor concrete
Procesul materializării scopurilor presupune să fii capabil să te conectezi la Conştiinţa Creativă Universală, prin intermediul corpului spiritual. Apoi să conştientizezi această conectare sub forma ideilor creative în corpul mental, care apoi să fie impregnate de impresiile afective ale corpului emoţional, aşa încât să fie puse în practică în planul fizic. Armonizarea Chakras-urilor superioare cu cele inferioare este importantă dacă avem ceva esenţial de făcut în lume. Rama acţionează ca un “magnet vindecător”, pune în acord cele trei Chakras superioare cu cele trei inferioare şi umple întreaga noastră fiinţă, la toate nivelurile, cu creativitatea Conştiinţei Universală; în consecinţă, această creativitate se manifestă în lumea materială. Este posibil să simţim prezenta Sfântului Arhanghel Mihail sau a altor Entităţi Spirituale, atunci când folosim Rama în direcţia materializării scopurilor menite, pentru a-i ajuta pe alţii.

GNOSA5.GNOSA:
-Conecteaza Eul superior cu micul ego.
-Mareste abilitatile de invatare.
-Insanatoseste comunicarea.
-Marirea creativitatii.

065.Kriya6.KRIYA:
-Conectarea cu pamantul.
-Materializarea scopurilor.
-Definirea prioritatilor.
-Vindecarea rasei umane.

iava7.IAVA:
Afirmati-va propria forta.
-Vindecarea co-dependentei.
-Vindecarea simtului realitatii.
-Ne umple de forta propriile scopuri.
-Vindecarea Planetei Pamant.

shanti8.SHANTI:
-Aduce pacea si creeaza increderea in viata.
-Vindecarea insomniei.
-Vindecarea temerei si a panicii.
-Materializarea celor mai bune rezultate.
-Dezvoltarea clarviziunii.

067.Aum9.AUM /OM este un simbol de vibraţie superioară, primit la iniţierea în Măiestria Karuna ReiKi. Se foloseşte pentru curăţare şi refacerea aurei. Este un simbol de protecţie, reprezentând creaţia şi perseverenţa.
Semnificaţie: Acest simbol se pronunţă Ah-uumm. Este un simbol din sanscrită folosit în multe practici spirituale din est. Reprezintă funcţionarea Universului ca un întreg; A-Tatăl/Mama, creaţia, U-fiul/fiica, evoluţia sufletelor individuale, şi M absorbţia a tot ceea ce este creat. Sunetul sacru al Universului.
 Acţiune: Om curăţă, stabilizează şi sigililează (pecetluieşte, închide) aura; aduce în lumină, purifică, protejează şi conectează cu Divinitatea. Om este incantată şi vizualizată în aur, individual sau în grupuri, în vederea vindecării sau iniţieri; sunetul încarcă aerul cu prana (Ki), care, sub influenţa gândului, poate fi îndreptat spre direcţia specificată.
Este recunoscut ca sunetul primordial şi incantat pentru a controla manifestările naturale; reprezintă cele trei manifestări ale tuturor formelor de viaţă: creaţia, utilizarea şi distrugerea utilizate în procesul de iniţiere pentru a sigila celelalte simboluri sau pentru a sigila fiecare parte a initierii. Om deschide coroana şi desenat deasupra capului deschide o cale spre Divinitate şi spre o conştiinţă mai înaltă.

Pentru initieri/acordaje ,accesati pagina  Initieri Reiki.

loading...