Un gand pe zi

Draga vizitator,neale20donald20walsch(1)

Mai mult aici .

în această zi din viața ta, cred că Dumnezeu vrea ca tu să știi …

4.04.2013
…că a aștepta să vezi ce se întâmplă nu este cea mai bună cale de a lua decizii.

A nu decide înseamnă a decide. Ce decizi tu chiar acum prin nedecizie ? Ce alegi chiar acum prin nealegere ? Așa vrei tu să-ți trăiești viața: prin absență?

Este timpul ca tu să iei o decizie. Ai nevoie de un semn mai mare de atât ?

Cu dragoste, prietenul tău,
Neale Donald Walsch

 

în această zi din viața ta, cred că Dumnezeu vrea ca tu să știi …

3.04.2013
…că a tânji pentru o nouă cale nu o va şi aduce. Doar încheierea celei vechi  poate face asta.

Nu te poţi ţine de vechi şi în acelaşi timp să declari că vrei ceva nou.

Vechiul va defini Noul; Vechiul va nega Noul; Vechiul va discredita Noul. Există o singură cale de a aduce noul. Trebuie să faci loc pentru el.

Cu dragoste, prietenul tău,
Neale Donald Walsch

 

în această zi din viața ta, cred că Dumnezeu vrea ca tu să știi …

 

02.o4.2013
…că uneori pare că lucrurile “vin unul după altul”, dar serios, este o Binecuvântare după Binecuvântare.

Ştiu, ştiu…tu nu o percepi aşa. Dar asta pentru că nu o vezi aşa. În această afacere a vieţii,  „primeşti ceea ce vezi”.

Dacă tu crezi că te uiţi la luptă, luptă e ceea ce vei experimenta. Dacă decizi că te uiţi la un dar (chiar dacă tu nu îl vezi clar în acest moment), un dar este ceea ce vei primi. Aşteaptă doar. Vei vedea. Mă refer  addliteram. Vei vedea.

Cu dragoste, prietenul tău,
Neale Donald Walsch

 

 

în această zi din viața ta, cred că Dumnezeu vrea ca tu să știi …

01.04.2013

…că există o solutie. Chiar există. Dar trebuie să încerci să o găsesti. Nu te poti opri, nu poti renunta.

Asta înseamnă mai mult decât răbdare. Asta înseamnă mai mult decât perseverentă. Asta înseamnă cunoasterea absolută că Dumnezeu este de partea ta.

Când stii asta, nu cedezi niciodată…si sensul luptei dispare. Tu pur si simplu mergi înainte stiind că, la final, totul se va rezolva. Si că pe  drum vor fi mari constientizări si amintiri minunate.

Cu dragoste, prietenul tău,
Neale Donald Walsch

 

 

 

în această zi din viața ta, cred că Dumnezeu vrea ca tu să știi …

29.03.2013
…că viața pe pământ are mai mult înțeles decât ți s-ar părea evident.

Te rog să nu crezi că tot ce ai tu de făcut aici este să trăiești până mori. Dacă asta ar fi tot ce se întâmplă, Dumnezeu nu și-ar aloca timp să se implice.

Nu, mai este și altceva care se întâmplă. Are legătură cu evoluția sufletului tău. Ai vrea să știi mai multe despre asta; despre cum se întâmplă asta ?

 De ce nu ai transforma asta în scopul zilei tale de azi ?

Cu dragoste, prietenul tău,
Neale Donald Walsch

 

 

în această zi din viața ta, cred că Dumnezeu vrea ca tu să știi …

28.03.2013
…că a munci din greu este bine, dar a rezolva lucrurile este şi mai bine.

Urmăreşte să vezi cum îţi petreci ziua. Realizezi ceva ? Este ceva carecontează?

Ai doar un anumit timp aici. Nu-l irosi. Dacă depui  într-adevăr mult efort în ceva, dar nu realizezi prea mult din ceea ce contează, aruncă-ţi o privire asupra acelui lucru. Asta este tot ce spun. Aruncă-ţi o privire.

Cu dragoste, prietenul tău,
Neale Donald Walsch

 

 

în această zi din viața ta, cred că Dumnezeu vrea ca tu să știi …

27.03.2013
…că există o carte care te aşteaptă să o citeşti. Poartă cu ea un mesaj minunat pentru tine.
Aceasta poate fi o carte pe care ai început-o, apoi ai lăsat-o deoparte. Sau poate fi un text pe care tocmai l-ai auzit şi care te cheamă acum.
Indiferent de situaţie, ascultă chemarea. Urmează-ţi impulsul. Citeşte cartea. Timpul ei este acum.
Cu dragoste, prietenul tău,
Neale Donald Walsch

 

…ca omul intelept se trezeste la lumina in timpul noptii tuturor creaturilor. Caci ceea ce lumea numeste zi, reprezinta noaptea ignorantei celui intelept.

Este scris in Bhagavad Gita si este corect. Aceasta scriere inseamna ca atunci cand toate creaturile traiesc in iluzia intunericului, inteleptul vede lucrurile asa cum sunt ele cu adevarat, si se trezeste catre aceasta viziune, aducand lauda perfectiunii.
In schimb, ceea ce lumea numeste “zi”(sau “lumina”sau “real”) este o iluzie… o “noapte a ignorantei”… pentru o persoana inteleapta care percepe cat de inutile si lipsite de valoare sunt cu adevarat lucrurile superficiale ale vietii pe care cei mai multi le cauta.

Cerceteaza in profunzime intunericul, si atunci, vei vedea lumina. Si in acelasi timp departeaza-te de stralucirea a ceea ce altii numesc “zi”, pentru ca ei confunda stralucirea cu adevarul.

Cu dragoste, prietenul tau,
Neale Donald Walsch

 

20 februarie – Apă clocotită: Dacă pui apă la încălzit, după un timp aceasta evident va începe să fiarbă. În acel moment, două aspecte interesante se întâmplă cu apa: ea devine fierbinte şi prea periculoasă la atins. Dacă încerci să o atingi, te opăreşti! Deci, ştii că e mai bine să n-o faci! Dar dacă iei apa de pe foc, treptat ea revine la temperatura normală. Gândeşte-te la apă clocotită ori de câte ori te afli în preajma unei persoane furioase. Când o persoană este plină de mânie, nu poţi purta o conversaţie raţională cu ea. De fapt, ai putea înrăutăţi lucrurile dacă ai încerca. Aşa că mai bine nu încerci să-i abordezi pentru că ai putea avea de suferit! Nu încerca nici măcar să găseşti explicaţii sau să le pui întrebări. Lasă-i să se mai „răcească” puţin!

Vineri, 10 Februarie 2012

…ca  nimeni nu are nevoie de ajutorul tau.

Stiu, stiu…asta este o afirmatie dificila. Dar este adevarata. Cu toate astea, asta nu inseamna ca nimeni nu doreste ajutorul tau, sau ca nimanui nu i-ar folosi ajutorul tau.
Pur si simplu inseamna ca gandul ca un alt Aspect Divin este fara putere fara tine nu este corect.

Nu fa ceva, prin urmare, deoarece crezi ca altcineva are nevoie de tine. Asta construieste doar resentimente.
Orice ai face, fa-o ca modalitate de a decide, declara, crea si de a experimenta cine esti tu – si cine alegi tu sa fii.
Atunci nu vei mai simti niciodata victimizat, lipsit de putere sau fara posibilitatea de a alege.
Da? Ai vazut ce simplu este totul? Iesi afara din starea de victimizare.

Cu dragoste, prietenul tau,
Neale Donald Walsch

 

 

10 februarie – Cereri Dacă ai un accident de maşină şi eşti asigurat, te aştepţi ca cei de la asigurări să-ţi acopere costul, pentru că deja ai plătit şi daunele sunt acoperite de poliţa de asigurare. Prin urmare, depui o „cerere” către compania de asigurări şi aştepţi să se rezolve această chestiune. Trebuie să faci acelaşi lucru şi în cazul problemelor pe care le întâmpini în viaţă! Dacă ai credinţă, atunci pune-ţi grijile în mâinile lui Dumnezeu! Lasă-L pe El să se ocupe de ele! Credinţa se aşteaptă ca Dumnezeu să le rezolve. Deci, nu ai de ce să-ţi faci griji! Gândeşte-te că atunci când te rogi şi Îi ceri lui Dumnezeu să rezolve ceva, trebuie să te aştepţi că problema este rezolvată şi cu siguranţă va fi! Deci, ori de câte ori ai o problemă, trimite o „cerere” către Dumnezeu şi aşteaptă-te ca El s-o rezolve!

Joi, 09 Februarie 2012

… ca nimeni nu face nimic din ceea ce nu vrea sa faca.

Tu ai intotdeauna un motiv – si de obicei, unul foarte bun – pentru a face ceea ce faci si de  a alege ceea ce alegi. Fii atent sa nu te convingi ca faci ceva impotriva vointei tale. Acest lucru este imposibil.

De aceea, fii cinstit cu tine insuti legat de ce alegi sa faci un anumit lucru. Apoi, fa-o cu placere, stiind ca intotdeauna primesti de facut ceea ce iti doresti. Afirmatia “nu am de ales” este o minciuna. Tu Poti alege. Tu pur si simplu nu preferi alternativele disponibile tie, din orice motiv. Asa ca alegi rezultatul cel mai convenabil. Nu aceasta este puterea?

Cu dragoste, prietenul tau,
Neale Donald Walsch

 

 

9 februarie – Echilibrul vieţii Toţi ar trebui să fim conştienţi de priorităţile noastre în viaţă, dar şi de limitele impuse de timp cu care ne confruntăm. Şi, mai presus de toate, ar trebui să avem un echilibru în tot ceea ce facem. Închide-ţi ochii şi gândeşte-te cum îţi petreci o zi din viaţa ta. Calculează timpul petrecut pentru fiecare dintre activităţi în cursul zilei. Acest lucru te va ajuta să înţelegi ce va trebui să ajustezi pentru a găsi echilibrul de care ai nevoie. Este important ca noi să facem această analiză şi să tragem propriile concluzii, nu altcineva. Noi suntem singurii care ştim cel mai bine adevărul, dar totodată trebuie să fim suficient de sinceri pentru a accepta realitatea şi schimbările pe care va trebui să le facem ca să găsim echilibrul necesar în viaţa noastră!

 

Miercuri, 08 Februarie 2012

…ca atunci cand cineva drag isi paraseste corpul, este un motiv de bucurie pura si speciala.

Poate fi dificil sa experimentezi aceasta bucurie cand cineva drag tie moare iar tristetea este perfect normala si foarte „in regula”. Dar tine minte: Cel Drag tie sarbatoreste Ziua Continuariii. Aceasta este cea mai glorioasa experinta pe care ti-ai putea-o imagina. Este cu adevarat, Cereasca !

Si apoi mai este si asta: te vei reuni inca odata cu sufletul acestei persoane dragi tie. Nici nu vei fi despartit de acesta, nici macar acum, caci Esenta lui vine spre tine la fiecare gand al tau catre el.
Nu ti-as spune asta daca n-ar fi adevarat.

Cu dragoste, prietenul tau,
Neale Donald Walsch

8 februarie – Izvoare de apă În drumeţiile pe care le faci pe munte, găseşti uneori şi mici izvoare cu apă cristalină ce şerpuiesc printre stânci . E fascinant şi totodată relaxant să le priveşti cum îşi croiesc drum către poalele muntelui. Dacă priveşti atent, realizezi că drumul lor nu este drept. Merge spre dreapta, apoi spre stânga – pentru a-şi găsi cea mai bună cale să ajungă jos. Gândeşte-te că şi vieţile noastre se aseamănă întrucâtva cu izvoarele acestea de apă. Şi noi trebuie să alegem diferite căi pentru a reuşi! De câte ori nu ţi-ai schimbat calea şi ai căutat o altă modalitate de a trece peste un obstacol pentru a putea realiza ce ţi-ai dorit? Atâta timp cât nu renunţi şi cauţi o cale de a merge mai departe, vei găsi mereu cheia către succes!

Marţi, 07 Februarie 2012

… ca a sosit timpul sa te ingrijesti de suflet.

Cand ai innotat ultima oara in pielea goala? Sau ai cantat sub dus? Sau ai facut balonase? Sau ai tinut in brate un catelus? Sau ai sarutat un bebelus? Sau ai facut dragoste toata dupa-amiaza de duminica?

Sau te-ai rugat incetisor, nu din nevoie, ci din dragoste? A trecut ceva timp? Atunci grabeste-te. Fa-o. Grabeste-te.

Aceasta-i viata care trece pe langa…

Cu dragoste, prietenul tau,
Neale Donald Walsch

 

 

 

7 februarie – Vindecarea ia timp Când ne rănim corpul sau chiar şi atunci când suntem supuşi unei operaţii, ştim că durează un timp până ce rana se vindecă. Ştim acest lucru şi pentru că ne spune doctorul şi nu îi punem cuvântul la îndoială. Ne aşteptăm să ia ceva timp. Noi urmăm instrucţiunile doctorului şi lăsăm zilele să treacă până ce rana se vindecă. Dar când este vorba de rănile inimii, lucrurile stau puţin diferit. Nimeni nu deţine reţeta perfectă pentru vindecarea ei şi prin urmare nimeni nu-ţi poate spune cât va dura până ce rana va fi vindecată. În unele cazuri poate dura mai mult decât ne aşteptăm. Nu uita că primul pas spre vindecarea unei inimi zdrobite este recunoaşterea şi acceptarea „rănii”. Şi, chiar mai important decât asta: nu te opri la primul pas! Continuă să cauţi o ieşire şi apoi aşteaptă ca inima ta să se „vindece”. Dar nu te aştepta ca aceasta să se întâmple peste noapte! Uneori durează mai mult să vindeci o inimă zdrobită decât o rană fizică! Încredinţează-te doar că nu rămâi blocat în durerea ta şi lasă timpul să se ocupe de procesul vindecării!

Luni, 06 Februarie 2012

…ca liderii exceptionali ies din tipare pentru a stimula stima personala a echipelor lor. Daca oamenii cred in ei insisi este uimitor ce pot realiza.

Sam Walton a spus asta si avea dreptate. Daca tu coordonezi activitatile altora, le-ai facut vreun compliment astazi? Le-ai spus cat sunt de valorosi?

Daca nu sunt valorosi de ce ii accepti sa lucreze impreuna tine? Daca sunt, de ce nu le spui asta? Nu o data pe an, la momentul evaluarii.
Chiar acum. Astazi. Si des.

Cu dragoste, prietenul tau,
Neale Donald Walsch

 

 

 

6 februarie – Drumul vieţii Din ziua în care ne naştem şi până în ziua în care plecăm din această lume, viaţa noastră este ca un drum. Partea interesantă şi totodată frumuseţea acestui drum este că nu ştim niciodată unde se sfârşeşte. Pentru unii dintre noi, drumul este mai scurt decât pentru alţii. De aceea, ar trebui să ne bucurăm de fiecare moment pe care îl avem. Lasă durerile şi grijile pentru ziua de mâine şi păstrează doar fericirea pentru ziua de azi, nu invers! Bucură-te de fiecare moment al vieţii tale, învaţă ceva din fiecare experienţă pe care o trăieşti şi dăruieşte iubire celor din jurul tău! Dacă aplici aceste trei reguli în viaţa ta de zi cu zi, drumul tău va fi cât se poate de plăcut!

Miercuri, 01 Februarie 2012

..ca tot ceea ce-ti cere Viata este sa treci prin ea cu admiratie fata de Viata.

Cu toate acestea, aceasta admiratie fata de Viata trebuie manifestata in toate aspectele. Chiar si in cele mai mici aspecte. Poate in special in acestea.

De exemplu, daca alegi sa consumi carne iti limitezi cumpararile de carne pentru gatit doar la furnizorii care trateaza animalele uman ?

Macar stii cine sunt acesti furnizori ? Conteaza asta pentru tine ? Felul cum tratezi alte Forme de Viata chiar conteaza. Spune ceva despre felul cum iti doresti sa fie Viata. Vezi tu, noi cream toate acestea. Toate acestea.

Cu dragoste, prietenul tau,
Neale Donald Walsch

 

 

1 februarie – TV Devenim din ce în ce mai dependenţi de televizor: ne uităm la ştiri, filme, reclame, sport, etc. Iar uneori îl conectăm şi îl folosim chiar şi pentru jocuri. Dar de multe ori, ceea ce vedem poate avea un impact negativ asupra noastră din cauza mesajului transmis! Nu permite acestor mesaje să-ţi afecteze inima! Prin urmare, fii atent la ceea ce vezi la televizor şi fii selectiv! Asigură-te că priveşti lucruri care îţi ridică moralul! Când te afli acasă încearcă să te relaxezi şi să îţi reîncarci trupul cu suficientă energie pentru a doua zi!

Marţi, 31 Ianuarie 2012

… ca nu trebuie sa astepti intelepciunea sa-ti apara in cale pentru a sti ce miscare sa faci acum.

Intelepciunea, intuitia, raspunsul pe care il asteptai te asteapta. El se afla deja in tine.
De fapt, se prea poate sa-l fi „auzit” deja si sa nu-i fi dat crezare. Daca vrei sa fii sigur in privinta acestui raspuns, scrie pur si simplu, intrebarea, restrictia sau problema pe o bucata de hartie in aceasta seara, apoi ia hartia maine dimineata si compune un raspuns calm, plin de intelepciune.

Sa nu fii suprins daca te vei surprinde pe tine insuti cu raspunsul pe care il vei primi.

Cu dragoste, prietenul tau,
Neale Donald Walsch

 

 

 

Luni, 30 Ianuarie 2012

…ca un Bine minunat si neasteptat se indreapta catre tine acum.

Ai asteptat o schimbare a fluxului de energie si aceasta schimbare a avut loc.

Iar tot ce ai tu acum de facut este sa te pregatesti sa primesti acest nou – gasit bine.

Fii pe faza. Ar putea veni intr-un moment sau sub o forma pe care poate n-ai anticipat-o sau imaginat-o.

Cu dragoste, prietenul tau,
Neale Donald Walsch

 

 

30 ianuarie – Paradis Oamenii se gândesc deseori la Paradis. Fiecare dintre noi şi-l imaginează diferit: plin de flori, îngeri, nori pufoşi, muzică, frumuseţe şi iubire. Când ne gândim la Paradis ne imaginăm locul perfect în care am vrea să fim. Adevărul este că fiecare dintre noi putem avea un Paradis pe pământ în fiecare zi din vieţile noastre. Nu trebuie să aşteptăm până murim pentru a vedea ce urmează! Depinde de noi să trăim o viaţă plină de fericire şi satisfacţie aici pe pământ! Depinde doar de noi să trăim o viaţă plină de iubire şi mulţumire! Şi tot de noi depinde să îi includem şi pe alţii în această viaţă frumoasă!

Vineri, 27 Ianuarie 2012

… ca Dumnezeu vorbeste cu tine in fiecare minut al fiecarei ore al fiecarei zi.

Nu esti niciodata singur, sau fara ajutor sau ghidare, consiliere sau sfat. Nu ai nevoie decat sa pui o intrebare onesta si cu incredere si Dumnezeu iti va raspunde, direct si imediat.

Raspunsul poate sosi intr-o forma neasteptata, dar va sosi. Slujba ta va fi sa nu-l ignori; ci sa-l vezi asa cum este. Chiar si aceste cuvinte pot fi raspunsul la intrebarea daca Dumnezeu chiar te asculta vreodata sau iti ofera ghidare.

Cu dragoste, prietenul tau,
Neale Donald Walsch

 

 

27 ianuarie – Împrumuturi şi datorii Trăim într-o „lume a consumului”. Încercăm să fim la curent cu ultimele tendinţe în modă, cumpărăm tot felul de accesorii, maşini noi, etc. Pentru a le obţine, de cele mai multe ori facem un împrumut. Nici nu terminăm de achitat un împrumut că facem altul, pentru a cumpăra altceva şi aşa mai departe. În cele din urmă, ajungem să ne petrecem majoritatea vieţii noastre active plătind împrumuturi sau datorii. Ce e mai interesant e faptul că, în general, nici nu avem nevoie să înlocuim lucrurile vechi pe care le avem, ci o facem doar ca să fim în pas cu noutăţile tehnologice! Desigur, e bine să profităm de progres. Dar fii atent ca nu cumva să ajungi „sclavul” acestor împrumuturi şi datorii. Asigură-te că îţi rămân suficienţi bani pentru a trăi o viaţă decentă! Lucrurile se actualizează mult mai repede decât le putem noi achiziţiona, deci totdeauna va exista pe piaţă ceva ce nu vei putea avea.

Joi, 26 Ianuarie 2012

…ca tu esti un copil pur al lui Dumnezeu, frumos in inocenta ta si ca
Asta este adevarat indiferent de ce ai fi facut pana acum.

Nu exista nici o ofensa pe care ai putea-o comite care sa-ti rapeasca maretia sau minunea a ceea ce esti. Cu toate acestea, cine dintre noi nu a avut caderi in trecut, nu a tradat pe cineva, nu a actionat intelept, nu a cedat tentatiilor, cedand unei lacomii sau tentatii ?

Toti suntem umani. Si in ochii lui Dumnezeu asta ne face perfecti. Serios. Exact asa cum suntem. Ca un copil de 3 ani, privind cu emotie catre un adult, intrebandu-ne cu buzele tremurande daca vom primi vreo pedeapsa pentru ca am incalcat regulile….

Copilul de 3 ani este minunat in inocenta lui. El este pur ca zapada si chiar a ramas ceva care nu a fost total inteles sau total integrat in modul tau de comportament. Este in regula. Noi nu ne dorim sa fim „rai”. Si in realitate nu suntem. Nici unul dintre noi.

Noi doar gresim cateodata. Si Dumnezeu ne iubeste oricum. Imens. Complet. Etern.
Exact   asa  cum  suntem.

Oh, si apropos….stii deja motivul pentru care ai primit aceasta reamintire astazi…

Cu dragoste, prietenul tau,
Neale Donald Walsch

 

 

26 ianuarie – Părinţi Ai vorbit cu părinţii tăi astăzi? Părinţii sunt foarte speciali pentru fiecare dintre noi. Au făcut ce au putut mai bine pentru a ne creşte şi a ne împărtăşi cunoştinţele lor. Fiecare dintre ei a făcut-o cum a ştiut mai bine sau a încercat să-şi amintească modul în care a fost învăţat de părinţii săi. Când suntem mici, noi nu le apreciem întotdeauna eforturile. Facem acest lucru mai târziu, când ne maturizăm şi avem copii la rândul nostru. Şi uneori diferite amintiri din copilărie ne trec prin minte şi ne dăm seama că atunci nu ne-am apreciat părinţii aşa cum ar fi trebuit. Într-un fel sau altul, regretăm acest lucru iar inima noastră este încercată de o mică durere! Apreciază-ţi şi iubeşte-ţi părinţii cât mai sunt în viaţă! Nu uita că ei te iubesc necondiţionat şi prin urmare tu ar trebui să faci la fel! Dacă aţi avut o ceartă între voi, nu lăsaţi acest lucru să vă strice relaţia. Sună-i şi spune-le cât de mult îi iubeşti! Caută căi de reconciliere, deoarece toţi facem greşeli! Dar dacă deja nu se mai află printre noi, închide-ţi ochii, gândeşte-te la ei şi transmite-le dragostea ta!

Miercuri, 25 Ianuarie 2012

…ca nu poti face nici o greseala, poti lua doar o decizie care va fi cel mai bun pas viitor al tau.

Nu ai nici un motiv de a ezita cand stii ca nu ai nimic de pierdut. Si a pierde nu este un act al lui Dumnezeu, este doar un gand al oamenilor.

Scapa de acest gand si vei scapa si de indoiala.
Condu-ti Intelepciunea catre Victorie.

Cu dragoste, prietenul tau,
Neale Donald Walsch

 

 

25 ianuarie – Tipare Personalităţile istoriei au influenţat şi format multe vieţi de-a lungul anilor. Noi toţi le admirăm şi încercăm să le urmăm tiparul pentru a fi mai buni. Uneori încercăm să facem acelaşi lucru cu cei din jurul nostru. Dacă şi tu ai aceeaşi părere, asigură-te că o faci cum trebuie! Nu uita că fiecare dintre noi este diferit şi că are propriile daruri şi talente. Şi desigur fiecare dintre noi are propriile limite. Urmează tiparul, dar nu încerca din răsputeri. Nu încerca să fii ceva ce nu eşti şi nu poţi fi! Fii fericit, bucură-te de viaţă şi fă ceea ce trebuie să faci! Acestea sunt lucrurile esenţiale!

Marţi, 24 Ianuarie 2012

…ca daca te vezi pe tine ca un om prosper, asa vei fi. Daca tu te vezi mereu sarac, exact asa vei ajunge.

Robert Collier a spus asta si avea dreptate.
Fiecare carte spirituala din aceaste vremuri ne transmite acelasi mesaj. Traieste realitatea pe care doresti s-o experimentezi, incepand de acum.

Nu doar sa te vezi pe tine prosper, ci actioneaza ca atare. Poti sa o faci prin gesturi mici. Universului nu-i pasa. Energia care sta in spatele gestului conteaza, nu marimea gestului.
Asa ca da-i drumul. Da niste bani de la tine azi. Cumpara ceva special astazi. Comporta-te ca un om prosper. Universul va intelege mesajul cand vei face asta.

Cu dragoste, prietenul tau,
Neale Donald Walsch

 

 

24 ianuarie – Vacanţe Ne amintim cu plăcere de numeroasele vacanţe şcolare din copilărie. Ne mai amintim şi cum uneori ne plictiseam în cursul acestor vacanţe, mai ales în cea de vară. De-abia aşteptam să ne întoarcem pe băncile şcolii, să ne reîntâlnim cu colegii şi să ne împărtăşim experienţele din cursul vacanţei. Interesant este faptul că ajungem să apreciem acele momente când este prea târziu. Pe măsură ce înaintăm în vârstă ne asumăm din ce în ce mai multe responsabilităţi şi prin urmare avem din ce în ce mai puţin timp liber. De câte ori nu ne-am dorit să ne întoarcem în timp şi să fim copii din nou, să ne bucurăm cu adevărat de acele vacanţe? Când începem munca şi avem o slujbă cu normă întreagă dispunem de şi mai puţin timp liber. De aceea ne bucurăm de vacanţe! Acestea sunt o adevărată binecuvântare! Dacă a trecut ceva timp de când ai avut o vacanţă, poate că este momentul să îţi iei o pauză. Asigură-te că te opreşti din când în când să te bucuri de o vacanţă în toată regula! Te ajută să îţi limpezeşti mintea şi îţi reîncarcă spiritul cu energie!

Vineri, 20 Ianuarie 2012

… ca daca o persoana n-ar fi gresit, ce ai mai avea tu de iertat?

Ovid a spus asta si avea dreptate.

Oricine care apare in viata ta, apare intr-un anume mod astfel incat tu sa poti aparea in modul in care ti-ai dorit sa apari. Tu apari asa cum ti-ai dorit ? Sau poate ai uitat de ce acea persoana care „iti face tie asta”, iti face tie asta ?

Cu dragoste, prietenul tau,
Neale Donald Walsch

 

 

20 ianuarie – Caută şi vei găsi Crezi că ai un dar sau un talent special? Vrei să îl valorifici, dar nu ştii cum? Încearcă să-ţi faci o imagine clară a tuturor dorinţelor tale legate de darul pe care-l ai şi gândeşte-te la rezultatul final: ceea ce-ţi doreşti să realizezi cu adevărat. Acesta poate fi primul pas care te va ajuta să înţelegi unde trebuie să cauţi. Poate va dura ore, zile sau chiar luni de căutare. Nu renunţa! Perseverează în drumul tău şi urmează-ţi dorinţa! Iar apoi, după ce ai găsit răspunsul, mergi mai departe şi urmează-ţi visul! Nu te opri până nu ai realizat lucrul dorit! Şi, pe drumul tău spre ţel, ţine seama de sfatul celor din jur, pentru că îţi poate fi de folos. Dar nu-i asculta pe cei care vor să te descurajeze!

Joi, 19 Ianuarie 2012

…ca daca nu te astepti la neasteptat nu il vei gasi pentru ca nu se gaseste prin cautare sau pe drum.

Heraclitus a spus asta si avea dreptate. Viata este incantata sa-ti duca Neasteptatul.  Tu esti incantat sa-l primesti ?

Intr-adevar, credinta in sosirea Neasteptatului reprezinta geneza sperantei. Cum poti sa aspiri la ceva care-ti taie respiratia si la ceva palpitant daca tu te astepti doar la ceva deja prevazut? Prin urmare, trebuie mereu sa te gandesti ca se poate intampla orice. Contureaza-ti ideile si visele tale in acest cadru ! Nu uita, Dumnezeu se specializeaza in Neprevazut.

Cu dragoste, prietenul tau,
Neale Donald Walsch

 

19 ianuarie – Cuceritori În cărţile de istorie citim mereu despre cuceritori şi despre cei cuceriţi de aceştia. Cuceritorii sunt cei care nu au acceptat opţiunea înfrângerii. Ei se gândeau mereu la tactici, soluţii şi moduri de a cuceri. Iar dacă pierdeau o bătălie, se regrupau; îşi reevaluau strategia, reveneau pe câmpul de luptă cu forţe noi şi nu renunţau până nu obţineau victoria! Acesta era secretul succesului lor: căutau mereu modalităţi de a câştiga! Urmează-le exemplul şi fă acelaşi lucru în viaţa ta. Dacă vrei să depăşeşti un obstacol, continuă să cauţi soluţii! Fii un cuceritor: asumă comportamentul acestuia! Noi toţi putem fi învingători dacă avem gânduri pozitive şi ne lăsăm călăuziţi de emoţiile potrivite!


Miercuri, 18 Ianuarie 2012

…ca nu conteaza daca nu ai semnal la telefonul mobil sau conexiune Wi-Fi acolo unde esti. Tu esti mereu conectat la Sursa.

Nu glumesc cu asta. Sunt foarte serios. Oriunde ai fi, oriunde ai merge esti conectat la
Intelepciunea Divina, Inteligenta Divina si Dragostea Divina.

Doar inchide ochii. Respira. Opreste-te din ceea ce faci pentru zece secunde si gaseste Linistea. Cunoaste Tacerea. Doar pentru zece secunde. Fa asta de sase ori astazi. Un minut pe zi. Doar atat inseamna. Un minut impartit in sase parti.
Da-i drumul. Fa-o acum.

Cu dragoste, prietenul tau,
Neale Donald Walsch

 

 

18 ianuarie – Bătaia vântului Te-ai gândit vreodată că toate îngrijorările noastre sunt doar o bătaie a vântului? Cât de des ne îngrijorăm, pentru ca mai târziu să ne dăm seama că nu aveam nici un motiv să o facem? Îngrijorările sunt doar o formă de exprimare a lipsei de credinţă. Şi când începi să te îngrijorezi, începi să te şi îndoieşti. Apoi, încetul cu încetul, o mulţime de sentimente negative încep să te copleşească. Nu le lăsa să-ţi acapareze mintea! Ori de câte ori te confrunţi cu o problemă, ieşi la atac! Orice lucru se poate rezolva, indiferent cât de dificilă pare să fie problema. Menţine o atitudine pozitivă, gândeşte-te la soluţii şi nu renunţa! Ori de câte ori simţi că acele gânduri negative îţi bat la uşă, adu-ţi aminte că sunt doar o bătaie a vântului! Alungă-le de-ndată; nu le lăsa să se infiltreze în mintea ta!

 

Marţi, 17 Ianuarie 2012

…ca sunt lucruri si mai rele in viata decat cele care tocmai ti se intampla tie.

Daca nu crezi aceasta, citeste un ziar. Daca nu ma crezi, vorbeste cu niste prieteni.
Ce ti se intampla nu este sfarsitul lumii.

Mama mea obisnuia sa spuna „Chiar si asta are sa treaca”. Si mai spunea „Cand o sa ai 90 de ani, cat de importanta crezi ca o sa mai para aceasta problema?” Si apoi ma sfatuia „Da-i aceeasi importanta si azi!”.

Am vrut doar sa va povestesc aceasta…

Cu dragoste, prietenul tau,
Neale Donald Walsch

 

 

 Manifest la (R)evolutie

A venit vremea să înţelegem odată pentru totdeauna că suntem celulele aceluiaşi organism şi că tot ce se întâmplă în acest organism din care facem parte este interconectat.

A venit vremea să ieşim din iluzia separării şi să recunoaştem aceeaşi natură în fiecare, pentru că înainte de a fi orice titlu sau denumire ne-a dat societatea, suntem oameni!

A venit vremea să ne amintim că nu suntem doar creiere (mai mult sau mai puţin funcţionale) pe două picioare, căci mai presus de orice, suntem inimi. Suntem nişte inimi care trebuie să bată la unison, căci fără bătăile inimii nu mai avem ce căuta pe această planetă.

A venit vremea să încetăm să ne mai împărţim după etichete, după standarde impuse de alţii, pentru că cei care ni le-au impus aparţin trecutului. Să ieşim din sfera unui timp mort şi să facem loc unui timp viu care arde odată cu focul din fiecare om care îşi doreşte o schimbare.

Stă în puterea noastră să schimbăm o lume în alb şi negru într-una colorată, pentru că fiecare e o pată de culoare, fiecare e o piesă de puzzle care aşteaptă să-şi găsească locul prin reîntregire.

A venit vremea să încetăm cu revolta prin violenţă şi să înţelegem că se pot face schimbări majore şi fără sânge vărsat, oare nu ne-am scârbit destul privind la miile de masacre pe care ni le-a arătat istoria? Depinde de noi să nu repetăm greşelile din istorie la nesfârşit.

A venit vremea să crezi! Să crezi că putem dărâma o lume veche şi putredă care acum se află în convalescenţă şi să construim una nouă, proaspătă şi vie, aşa cum am visat dintotdeauna. Orice lucru frumos pe care ni l-am imaginat cel puţin o dată înseamnă că există cu adevărat în noi şi că poate fi realizat.

A venit vremea să renunţăm la obsesia lui a avea, idee inoculată de o lume consumeristă. Nu, oricât s-ar strădui alţii să ne convingă, nu e în natura noastră să ne comportăm precum nişte roboţi ghidaţi de corporaţii, să consumăm la nesfârşit şi să prădăm totul în calea noastră de parcă totul ni s-ar cuveni. Să ne amintim cine suntem cu adevărat!

A venit vremea să îndrăznim să fim ceea ce simţim că suntem şi să scoatem la iveală acea esenţă din fiecare care vibrează de atâta timp şi căreia i-a fost frică până acum să iasă la lumină. E timpul să privim lumea şi cu inima, nu mai merge doar cu capul pentru că am ajuns să ne dăm în cap unii altora.

Si a venit vremea ca tu, cel care citeşti aceste rânduri…să afli care e rostul tău pe acestă lume şi care este contribuţia pe care o poţi aduce la crearea unei noi lumi. Cu sau fără implicarea ta, aceasta va lua naştere oricum şi ar fi păcat să rămâi pe margine şi să nu mai poţi ţine pasul cu ceea ce va urma.

E momentul să transformăm lumea exterioară în care nu ne mai regăsim de ceva timp în ceea ce ne dorim cu adevărat să fie în jurul nostru. Cu cât vom lucra mai mult la transformarea noastră cu atât mai repede această lume va avea mai mari şanse să se manifeste!

Nu este timp pentru descurajare, nu este timp pentru a aştepta ceva din exterior şi pentru a asista precum spectatorii, e timpul să ne punem în valoare talentele, să ne luăm în serios rolul nostru pe acest pământ şi să ne unim inimile. Acum e tot ce avem!

Adela Moldovan @ Lectii din viata
www.ozibuna.net

17 ianuarie – De-a v-aţi ascunselea Tuturor ne plăcea acest joc când eram copii. Ne plăcea să fugim, să ne ascundem şi să-i lăsăm pe alţii să ne caute. Când în sfârşit găseam „ascunzişul perfect” ne bucuram, gândindu-ne că nimeni nu ne va găsi. Apoi aşteptam şi tot aşteptam ca ceilalţi să vină şi să ne găsească. Partea amuzantă era că, chiar şi atunci când nimeni nu reuşea să ne găsească, până la urmă tot trebuia să ieşim din „ascunzişul nostru perfect” pentru ca jocul să poată continua. Gândeşte-te cât de frecvent se întâmplă asta şi în vieţile noastre. Uneori încercăm din greu să ne ascundem grijile, problemele, chiar şi durerile. O facem pentru că uneori avem impresia că, dacă le ascundem, acestea vor dispărea în cele din urmă. Sau poate o facem deoarece nu vrem ca alţii să ştie despre ele. Adevărul este că, indiferent de motivele pentru care o facem, nu reuşim decât să ne provocăm şi mai multă suferinţă. Îndrăzneşte să ceri ajutor, îndrăzneşte să te destăinui prietenilor tăi. Spune-le despre problemele, temerile tale şi despre orice lucru care îţi împovărează sufletul. Când începi să te destăinui altora, faci primul pas spre găsirea soluţiilor care te vor ajuta să depăşeşti acele situaţii. Dacă eşti suficient de dispus să cauţi ajutorul de care ai nevoie, în cele din urmă îl vei găsi cu siguranţă! Cumpara cartea online!

Vineri, 13Ianuarie 2012

… ca nici o cauza nu este inutila, daca este dreapta.
John W. Scoville a sus aceasta si a avut dreptate. Nu lasa o cauza dreapta sa treaca neasistata de tine. Fa ceea ce poti. Niciodata nu te gandi ca ceea ce poti face nu este de ajuns. Oricat de putin ar fi, conteaza. Sa nu faci nimic, asta doare.

Stii cu exactitate de ce ai primit acest mesaj astazi. Deci, ce mai astepti? Apuca-te. Verifica. Fa-o acum. Nu, nu, chiar…acum.

Cu dragoste, prietenul tau,
Neale Donald Walsch

– Critici E mai uşor să criticăm pe cineva pentru o treabă prost făcută decât să o facem noi înşine, nu-i aşa? Uneori ne considerăm chiar superiori, gândindu-ne că noi am fi făcut o treabă mai bună decât altcineva. Dacă îţi trec astfel de gânduri prin minte, acestea sunt de fapt vocea ego-ul tău. Ce-ar fi dacă, în loc să-i critici pe alţii, te-ai oferi să-i ajuţi, pentru ca lucrurile să fie realizate mai repede? La urma urmei, ce este mai important: să vezi cine se pricepe mai bine la un lucru sau să duci ceva la bun sfârşit? Gândeşte-te că, atunci când te implici în ceva, tu realizezi de fapt două lucruri: în primul rând, ajuţi persoana respectivă să-şi termine treaba şi, în al doilea rând, le demonstrezi altora că deţii competenţele necesare pentru a face acel lucru. Dar când critici, tot ce faci este doar să vorbeşti fără a demonstra nimic. Poţi chiar înrăutăţi lucrurile, determinându-i pe ceilalţi să te evite din cauza atitudinii tale. Deci, nu uita că este mai bine să ajuţi decât să critici!

Miercuri, 11 Ianuarie 2012

…ca la un anumit moment ti-ar folosi sa admiti ca un project sau o sarcina este indeplinita.

A cauta excelenta este ceva; insa a nu gasi niciodata ceva complet satisfacator este cu totul altceva. Este asa cum am mai spus: Perfectiunea este obstacolul creatiei si inamicul realizarilor.

La un anumit moment va trebui sa spui: „Asta este bine. Si asta este suficient„. Daca nu vei face asta, nu vei finaliza nimic – si asta este exact opusul a ceea ce-ti doresti tu, corect ?

Cu dragoste, prietenul tau,
Neale Donald Walsch

 

 

Vineri, 06 Ianuarie 2012

…ca nu poti ajuta o persoana care nu vrea sa fie ajutata.

Pana la urma, toate sufletele isi urmeaza drumul lor si motivul pentru care urmeaza acel drum poate nu e foarte clar pentru noi ….si nu e clar nici pentru ei la nivelul de constiinta umana comuna.

Fa ceea ce poti face pentru a-i ajuta pe altii, desigur. Arata dragoste si grija oricand si oriunde poti. Dar nu te lasa prins in „povestea” altcuiva pana in punctul de a o scrie chiar tu. Intelegi ce vreau sa spun?

Cu dragoste, prietenul tau,
Neale Donald Walsch

 

7 ianuarie – Realizări Cu toţii aveam anumite idealuri când eram mici – visam să ajungem „cineva” când vom creşte mari şi, de asemenea, îi admiram pe cei din jurul nostru care au realizat diferite lucruri în viaţă. Pe măsură ce trec anii, uneori ne schimbăm obiectivele şi ne reevaluăm priorităţile, deoarece tindem să ne lăsăm motivaţi de anumite necesităţi imediate: o maşină, o casă, apoi încă o maşină şi aşa mai departe…până când, în cele din urmă, ne trezim că trudim zi şi noapte pentru lucruri materiale, doar ca să nu fim cu nimic mai prejos faţă de cei din jur! Opreşte-te o clipă din toate acestea! Asta este ceea ce visai când erai mic? Dacă nu, atunci reevaluează-ţi viaţa şi urmează ţelurile pentru care ai convingerea că merită să trăieşti. Vor exista mereu „oportunităţi” de a obţine mai multe şi mai multe lucruri, tot aşa cum vor exista mereu şi oameni care vor avea mai mult ca tine. Şi ce-i cu asta? Atâta timp cât eşti mulţumit cu ceea ce ai şi cu cine eşti ca persoană, îţi poţi urma visele şi îţi poţi trăi viaţa după propriile principii. Fii mulţumit, asta e tot ce contează!

Joi, 05 Ianuarie 2012

… cuvintele te pot ajuta sa intelegi ceva, insa experienta iti permite sa cunosti.

Niciodata, niciodata sa nu dai la schimb propria ta experienta in schimbul cuvintelor altcuiva legat de orice este important. Ca Dumnezeu de exemplu. Sau dragostea. Sau ceea ce este adevarat despre altceva.

Aceasta este doar o simpla reamintire, dar iti este adusa azi, exact la momentul potrivit. Daca te gandesti putin de ce, vei sti.

Cu dragoste, prietenul tau,
Neale Donald Walsch

 

5 ianuarie – Animale şi plante Sunt peste tot în jurul nostru. Gândeşte-te că şi una şi alta fac parte din aceasta minunată Creaţie! Toţi trebuie să dăruim iubire într-un fel sau altul celor din jurul nostru, dar şi animalelor şi plantelor, pentru ca lumea aceasta să devină un loc mai bun. Dacă nu-ţi plac prea mult animalele, atunci adu-ţi o floare în casă. Ai grijă de ea, iubeşte-o. Vei vedea cum îţi va lumina zilele şi, ori de câte ori te vei simţi trist, îţi va aduce din nou zâmbetul pe buze cu culorile sale minunate!

Miercuri, 04 Ianuarie 2012

…ca nu trebuie neaparat sa dormi asa cum ti-ai asternut.

Cineva ti-a facut o farsa daca ti-a spus ca trebuie sa traiesti cu deciziile, alegerile si actiunile tale trecute. Trecutul este trecut si nu are nimic de-a face cu tine. Nu are nimic de-a face cu Momentul de Chiar Acum.

Nu lasa nimic din trecut sa-ti afecteze Momentul Prezent. Incepe din nou. Incepe voios. In fiecare zi. In fiecare ora, daca asa trebuie. Ce mai, in fiecare minut. Doar misca-teFa-oSpune-o. Cu dragoste. Orice altceva se va rezolva de la sine.

Cu dragoste, prietenul tau,
Neale Donald Walsch

 

4 ianuarie – Nisip şi mare Când te mai plimbi pe plajă, priveşte mai atent marea! Nu este minunat cum spală nisipul şi îl modelează atât de diferit cu fiecare val ce trece? Uneori cred că lacrimile fac acelaşi lucru inimilor noastre. Când suntem supăraţi sau trişti ni se întâmplă să izbucnim în plâns. Şi când începem să plângem, inima ne este plină de mânie sau golită de speranţă. Numai după aceasta plângem să ne uşurăm sufletul. Dacă şi pe tine te-au încercat astfel de sentimente, nu te opri din plâns. Descarcă-ţi sufletul până ce simţi că inima ţi-a fost curăţată de toată durerea şi tristeţea. Plângi pentru a te încredinţa că inima ţi-a fost vindecată şi că ai destulă tărie să mergi mai departe! Şi când îţi simţi inima uşurată de acea povară, şterge-ţi lacrimile şi porneşte cu un nou elan pe drumul vieţii!

Duminică, 01 Ianuarie 2012

…ca fiecare zi e un Nou Inceput.

Un nou ciclu incepe astazi si totusi un nou ciclu incepe in fiecare zi. Intr-adevar, in fiecare zi. Asa ca daca intelegi ceva astazi, intelege ce simbolizeaza: Miracolul Ciclului Vietii nesfarsit, continuu.

Ce zi mareata! Ce moment pentru sarbatorire! Incepem din nou astazi!
Intoarcem pagina! Si astfel, da drumul la tot ce nu doresti sa cari dupa tine mai departe. Orice teama, orice tristete, orice suparare, orice resentiment, orice dezamagire, orice tanguire…. lasa totul in urma. Si acum, folosind extraordinarul acestei zile ca rampa de lansare, sa mergem mai departe cu Viata!

Cu dragoste, prietenul tau,
Neale Donald Walsch

 

 

 – Fraţi şi surori Este o adevărată binecuvântare să ai o soră sau frate cu care să-ţi împarţi viaţa, mai ales în perioada copilăriei. Dacă nu ai prieteni, vei avea totdeauna o soră sau un frate cu care să te joci. Este adevărat că atunci când suntem mici, nu putem aprecia aceste lucruri la adevărata lor valoare. Le luăm ca garantate. Dar, pe măsură ce înaintăm în vârstă, începem să-i apreciem mai mult, deoarece aceştia constituie legătura noastră specială în această lume. Ţine minte să îţi apreciezi totdeauna fratele sau sora cât timp sunt alături de tine pe acest pământ. Dacă tocmai v-aţi certat şi s-au rostit cuvinte grele între voi, caută să vă împăcaţi. Nu lăsa sentimentele negative să creeze o prăpastie între voi. Dacă fratele sau sora ta sunt departe de tine şi ţi-e dor de ei, dă-le un telefon şi spune-le cât de mult îi iubeşti. Iar dacă trăiesc în apropiere, asigură-te că îi vizitezi şi că petreceţi ceva timp împreună.

Sâmbătă, 31 Decembrie 2011

…ca in Ajunul Noului An se poate intampla un miracol.

In noaptea asta lasam Vechiul in urma si chemam Noul. Si multe, mult mai multe se pot schimba, in plus fata de datele din calendar. Poti decide in aceasta noapte sa-ti schimbi intreaga viata sau orice alt aspect al tau sau al experientei pe care il alegi.

Si vechile cunostinte ar trebui uitate si niciodata amintite? Nu. Pastreaza-ti vechii prieteni aproape si vechii iubiti dragi. Deoarece ei te vor ajuta sa faci acele schimbari in viata ta care vor produce miracole, daca le permiti. La multi, multi ani!

Cu dragoste, prietenul tau,
Neale Donald Walsch

 

 

– Eşti suficient de dur? Cu toţi trecem prin vremuri grele din când în când în vieţile noastre! Uneori, problemele par să ne copleşească şi simţi că sunt prea mari pentru noi. Este greu să mergem mai departe şi să înfruntăm problemele, atunci când moralul nostru este la pământ. Este chiar mai greu când ai senzaţia că nu mai este nici o cale de scăpare. Este interesant cum reacţionează oamenii la probleme: caută pe cineva pe care să învinuiască. Şi dacă nu găsim aici pe pământ, începem să Îl învinuim pe Dumnezeu pentru asta. În loc să dai vina pe Dumnezeu pentru soarta ta, priveşte binecuvântările pe care le ai. Acesta poate fi un punct de unde poţi începe să găseşti soluţiile. De cele mai multe ori este responsabilitatea noastră pentru ceea ce ni se întâmplă, prin urmare ar trebui să analizăm acţiunile şi gândurile noastre înainte de a acuza pe altcineva.

Joi, 29 Decembrie 2011

…ca solutia intreprinzatorului este sa planuiasca cu indrazneala si sa execute cu vitalitate.

Christian Nevell Bovee a spus asta si este o observatie valoroasa. Pe masura ce suntem in aceasta perioada de sarbatori si incepi sa te gandesti la Noul An ce urmeaza, planuieste cu indrazneala.

Si pe masura ce intri in Noul An, indeplineste planurile cu vitalitate. Exista entuziasm in viata – dar trebuie sa-l asezi tu acolo.

Din intamplare, ai putea incepe chiar de acum sa actionezi cu vitalitate. De ce sa astepti?

Cu dragoste, prietenul tau,
Neale Donald Walsch

 

 

Miercuri, 28 Decembrie 2011

…ca astazi sarbatorim nasterea fiului lui Dumnezeu.
Da, stiu, crezi ca s-a terminat Craciunul. Zilele Craciunului au trecut. Dar nasterea fiului lui Dumnezeu – si a fiicei lui Dumnezeu de altfel – o sarbatorim in fiecare zi. Caci in fiecare zi se naste un copil si astfel se naste Copilul lui Dumnezeu.
Si tu si eu suntem la fel de mult copiii Tatalui, ca si Iisus. Si Iisus ar fi prima persoana care ne-ar spune aceasta. Si intr-adevar, el a fost persoana care ne-a spus aceasta.
Iisus Christos se naste in fiecare din noi astazi; acestea nu sunt decat vesti de bine si bucurie.
Fii atent la aceste vesti! Asteapta-le! Vor veni la tine! Hei, chiar aceste randuri s-ar putea sa fie vestile asteptate!
Cu dragoste, prietenul tau,
Neale Donald Walsch

Marţi, 27 Decembrie 2011

…ca poate Craciunul e pe trecute, dar bucuria acestei perioade va dura mereu. Si chiar mult dupa aceea.

Aceasta este marea promisiune a lui Dumnezeu: ca fericirea care a umplut atatea inimi ieri, va umple si mai multe vieti maine. Iar pacea si bucuria care inseamna Craciunul, vor ramane mereu – si sunt disponibile fiecarui suflet acum si mereu.

Acestea sunt urari de bine. Aceasta este vestea cea buna: Christos este nascut in fiecare zi, este in noi, si Dumnezeu salasluieste in fiecare din noi pentru totdeauna. Asa ca nu conteaza carei religii apartii. Dragostea este singura religie.

Craciun fericit in continuare!

Cu dragoste, prietenul tau,
Neale Donald Walsch

 

 

 

Cu dragoste, prietenul tau,
Neale Donald Walsch

 

 

20 decembrie – Religie Sunt atâtea religii şi credinţe în ziua de astăzi. Fiecare dintre ele se concentrează asupra unui anumit subiect. Adevărul este că tot ce contează este inima ta. Dacă eşti sincer şi crezi cu toată inima ta, acesta este cel mai important lucru. Dacă tu simţi că te regăseşti în doctrina unei biserici sau a alteia, atunci nu mai aştepta. Dar dacă încă nu ţi-ai găsit locul într-o biserică şi totuşi crezi în Dumnezeu, găseşte un loc liniştit în care te poţi ruga. Nu uita că Dumnezeu se află pretutindeni şi că El ne poate auzi oriunde ne-am afla. El se uită la inimile noastre şi ştie că suntem în nevoie. Reţine faptul că Dumnezeu ne iubeşte indiferent de modul în care ne închinăm Lui.

 

Luni,26 Decembrie 2011

…ca motivul pentru care atatia oameni serbeaza aceste zile speciale este ca atat de multi oameni cauta sa ofere si sa primeasca iubire.

Pe parcursul acestei perioade sfinte, sa stii ca toate timpurile sunt sfinte, ca fiecare religie detine adevarul, ca fiecare traditie este sacra si ca doar in simplul fel de a ne impartasi dragostea facem sa devina realitate credintele noastre si visele noastre sa se indeplineasca.

Fie ca aceste zile ale Craciunului sa ne reaminteasca rolul venirii lui Christos de a ne indemna sa ne oferim dragostea catre toti oamenii si de a deschide usa catre imparatia lui Dumnezeu oricarui suflet.

Craciun Fericit tuturor!

Cu dragoste, prietenul tau,
Neale Donald Walsch

     

Duminică, 25 Decembrie 2011

…ca acesta este momentul nasterii lui Christos pentru tine.

Este o re – nastere, desigur, deoarece Christos a fost intotdeauna acolo. In aceste zile, fie ca tu sa experimentezi aceasta Prezenta
in tine, prin tine insuti, prin impartasirea dragostei care ti-a fost adusa direct de la Dumnezeu.

Frumusetea darului de Craciun nu consta in faptul ca este o zi sau o experienta unica, ci dureaza pe parcursul unui an intreg – datorita tie.
Tu esti darul, astfel precum oferi, asa vei si primi.

Cu dragoste, prietenul tau,
Neale Donald Walsch

 

 

Sâmbătă, 24 Decembrie 2011

….ca exista o lumina ce nu poate fi niciodata stinsa. Este inauntrul tau.  Lumina aceea esti tu.

Lasa-ti lumina sa straluceasca asupra lumii astfel incat lumea sa stie Cine Esti Cu Adevarat – si ceilalti vor sti cine sunt cu adevarat si ei, prin lumina exemplului tau.

Inturericul lumii noastre te asteapta, nu pentru a te devora, ci pentru a fi transformat de tine. Pe parcursul acestei Sarbatori a Luminii, fii Sursa luminii pentru toti aceia care cauta Bucuria.
Cu dragoste, prietenul tau,
Neale Donald Walsch

 

 

 

Vineri, 23 Decembrie 2011

….ca trebuie sa fii bun in primul rand fata de tine insuti daca vrei sa fii de folos celorlalti.

Asta inseamna sa-ti iei cate o zi libera din cand in cand, cand nu e programata. Mananca o bucata de ciocolata cand nu e recomandat. Trage un pui de somn cand chiar nu e posibil.

Baga-ti nasul intr-o carte buna pentru o ora cand chiar nu-ti permiti. Scufunda-te intr-o baie in cada cand chiar nu ai timp pentru asta.Opreste totul cand n-ar trebui sa faci asta. Fa asta acum, chiar acum, pentru Dumnezeu.

Cu dragoste, prietenul tau,
Neale Donald Walsch

 

 

Miercuri, 21 Decembrie 2011

… ca salvarea acestei lumi nu sta nicaieri altundeva decat in inima noastra, in puterea umana de a reflecta, in blandetea umana si in responsabilitatea umana.

Vaclav Havel a spus asta si avea dreptate.
Unii oameni spun ca salvarea noastra este in Dumnezeu, sau in Fiul lui Dumnezeu. Totusi nu inima noastra este locul unde aceasta Divinitate se gaseste ?

De aceesa, deschide-ti inima si deschide-te CATRE inima ta, sa poti auzi astfel chemarea ei spre reflectare, spre blandete si spre responsabilitate.
Cu dragoste, prietenul tau,
Neale Donald Walsch

 

Vineri, 16 Decembrie 2011

…ca fericirea nu deriva niciodata din puterea asupra celorlalti.

Thomas Jefferson a facut aceasta observatie si a avut dreptate. Cauta de aceea, puterea impreuna cu cineva, nu puterea asupra cuiva. Asta include oamenii din intreaga lume, oamenii din casa ta, si oricine mai este pe langa tine…

Cea mai buna metoda de a experimenta puterea (sau orice altceva) este de a darui puterea (sau orice altceva).

Fa pe altcineva puternic si vei deveni de doua ori mai puternic decat inainte.

Iubeste pe altcineva si vei deveni de doua ori mai iubit.

Fa pe altcineva sa se simta bine si te vei simti de doua ori mai bine.

Nu exista ceva mai bun ca asta. Si este atat de … simplu.

 Cu dragoste, prietenul tau,

Neale Donald Walsch

 

16 decembrie – Pionieri Pionierii sunt cei care au avut curajul să spună că un lucru este realizabil, că nimic nu este imposibil celor care cred în ideile lor. Omenirea a evoluat datorită oamenilor care nu au crezut că un anumit lucru nu poate fi făcut. Când te gândeşti la orice personalitate din istorie, nu poţi să nu le observi realizările. Adevărul este că pentru a ajunge acolo, aceştia au trebuit să facă multe sacrificii. Majoritatea realizărilor ascund ore, zile şi luni de muncă neîntreruptă, încercări şi eşecuri. Secretul succesului lor a fost perseverenţa lor. Ei nu s-au uitat în jur şi nu au ascultat pe alţii care au încercat să-i descurajeze. Şi fiecare dintre noi beneficiază astăzi, într-un fel sau altul, de munca şi perseverenţa lor. Deci: crezi că eşti un pionier? Vrei să realizezi ceva în care nimeni altcineva nu crede? Dacă eşti suficient de determinat atunci urmează-ţi visul, indiferent de opiniile altora. Pe parcursul drumului tău, nu uita să-ţi asumi eşecurile – te vor ajuta să te concentrezi asupra rezultatului final şi să nu fii descurajat după prima încercare nereuşită.

 Joi, 15 Decembrie 2011

…Ca avand o mai mare grija de tine nu reprezinta neaparat o chestiune de sanatate fizica, ci mai degraba o cale de evolutie spirituala.

Unii au o mai mare grija de masina lor decat de corpul lor. De fapt, cei mai multi acorda ceva atentie corpului lor abia atunci cand ceva e in neregula. Totusi de ce se intampla asta ?

Fii atent la ceea ce mananci. Cat de mult si cat de des faci exercitii ?Cand ti-ai facut ultimul control? Iti tratezi vehiculul tau fizic ca fiind de natura Divina?

Bravo daca deja faci asta. Daca nu, de ce nu o faci?

Cu dragoste, prietenul tau,

Neale Donald Walsch

 

15 decembrie – Regi „Este bine să fii rege, chiar şi doar pentru o zi…” zice un cântec. Fiecare dintre noi am visat din când în când să devenim celebri. Tuturor ne place să atragem atenţia celorlalţi. Ne simţim bine când ceilalţi ne felicită pentru o haină sau o tunsoare nouă. Toţi avem nevoie de apreciere din când în când. Uneori suntem dezamăgiţi când facem o schimbare în aspectul nostru şi nimeni nu observă. Dacă simţi astfel, atunci priveşte în jur. Acordă mai multă atenţie colegilor şi colaboratorilor tăi şi observă schimbările pe care le-au făcut. Nu uita să le spui că ai observat acele schimbări. Poate că asta e tot ce au ei nevoie pentru a avea o zi mai bună.365 de motive sa iubesti viata-M.Catana

Miercuri, 14 Decembrie 2011

… contributia ta in aceasta zi ar putea pune bazele unui an cu totul diferit.

Interesant cum se intampla lucrurile. Cateodata cele mai mici decizii, cum ar fi una pe care ai putea-o lua in urmatoarele 24 de ore, ar putea pune in miscare energii imense care iti pot aduce un mare bine si bucurii imense.

Priveste ziua si priveste-te pe tine cum te misti pe parcursul ei. Ai putea sa nu stii cand pui acele energii in miscare. Dar cu siguranta o vei face. Cu tot ceea ce gandesti, spui si faci.

Cu dragoste, prietenul tau,
Neale Donald Walsch

 

 

 

14 decembrie – Miere şi albine Îţi place mierea, nu-i aşa? Este moale şi îţi oferă o senzaţie plăcută atunci când o guşti. Te-ai întrebat cât de greu lucrează albinele pentru a o produce? Ore, zile şi nopţi lungi pentru a obţine plăcuta şi dulcea miere. Cât de des ni se întâmplă în vieţile noastre de zi cu zi să luăm ca garantate lucrurile care ne înconjoară? Te-ai gândit cât efort şi imaginaţie au fost necesare pentru a crea lucrurile pe care le foloseşti? Dacă socoteşti că este imposibil să mulţumeşti tuturor celor care au contribuit la confortul şi bunăstarea ta, atunci priveşte în jurul tău şi mulţumeşte celor de lângă tine, care îţi fac viaţa mai bună în fiecare zi. Ia, de exemplu, micul dejun. Când te trezeşti dimineaţa din pat găseşti micul dejun pregătit? Atunci nu uita să-i mulţumeşti persoanei care s-a trezit mai devreme pentru a-l pregăti pentru tine.Mihaela Catana – 365 de motive ca sa iubesti viata


 

 

4 Replies to “Un gand pe zi”

 1. SINGUR DUMNEZEU, CUNOASTE
  A LUMII TAINA

  Din iubire tese-ti covor sub picioare,
  Invinge greul vietii prin forta rabdatoare,
  Nu te uita inapoi ,ci numai inainte!
  Furia nu te prinde ,blandete-I mai cuminte.
  Viata nu e joc ,dar poate fi o farsa,
  Cand fata de-Adevar ,lumea sta intoarsa.
  A-ncerca s-o schimbi e lucru de prisos;
  De vrei s-o vezi reala, stai cu capu-n jos…
  Fiecare om e o secreta carte,
  Ficare floare-I un parfum aparte.
  Fiecare suflet isi cere cupa plina,
  Cum cere floarea apa, aer si lumina.
  Singur Dumnezeu cunoaste-a lumii taina,
  Ce suflet se ascunde sub fiecare haina.

  25 august 1976

  MANA LUZ

 2. Cuvinte,pline de adevar,in material.Felicitarii!
  Dumnezeu sa va binecuvinteze! Armonie si iubire pe acest pamint!
  Maria

 3. Un Gand pentru Autor!
  Multumim ca existi!Multumim pentru toate articolele/topicurile , le urmaresc cu placere!Este unul dintre blogurile pe care le urmaresc si as vrea sa scriu un comentariu lung si frumos pentru tine ,insa cand incep a scrie nu imi gasesc cuvintele 🙂

  1. Multumesc frumos,Laura! Este suficient un cuvant care vine din suflet,si bucuria mea este fara margini daca ceea ce se afla scris pe acest blog este de folos cuiva.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.